2020.01.15. 14:59:14 10039 329

Apró örömök, amiket csak az anyukák élhetnek (és érthetnek) meg!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Reggeli kávé, nyugodt bevásárlás, egy kis smink, egy kis parfüm, egy sorozat - neked lehet, hogy ez alapvető, egy anyának azonban a minden és még annál is több! :) Humoros (néha kicsit megható) beszámoló, hogyan válnak a kis dolgok hatalmas örömmé az anyukák életében.

Mosolygó anyuka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosolygó anyuka

Itt van 14 alkalom, amikor rádöbbensz, hogy csupa öröm gyerekkel az élet :):

  1. Amikor köntösben sikerül nyugodtan megreggelizni, megkávézni és még egy kis újságot is olvashatsz mellé. (Adj egy nagy cuppanóst a csemetédnek, amikor felébredt, és köszönd meg neki ezt az „extra“ kényeztetést. :))

  2. Amikor az eddig „szorongó“ gyermek örömmel kiált a WC-n ülve: „Kaaakiiiltaaaam!“

  3. Amikor egyedül indulsz el bevásárolni, és olyan, mint egy mini nyaralás.

  4. Amikor 8-kor sikerül elaltatni mindegyik gyereket, és hirtelen azt sem tudod, hogy mihez kezdj az estéddel. :D

  5. Amikor először küld ki téged a szobájából, mert most a mamával játszik. (Yeah, eszedbe ne jusson megzavarni őket, és közben valami hasznosat csinálni, inkább ülj le nyugodtan, és idd meg azt a kávét, ami ma reggel óta még megmaradt... - mert vannak bizony ilyen napok is. )

  6. Amikor apa igazi hőssé válik a szemedben, mikor először sikerül neki elaltatnia a gyereket 3 év, kizárólag anyával való alvás után.

  7. Amikor reggel végre nem felejted el használni az izzadásgátlót :D, sőt, még egy kis szempillaspirál és parfüm is kerül rád!

  8. Amikor sikerül több olyan ételt is találnod, amit mindenki megeszik a családban. (Jegyezd meg őket jól, és készítsd el gyakran, sőt, ha marad, mindig fagyassz is le belőlük - rengeteg időt és energiát spórolhatsz így meg!)

  9. Amikor felállás nélkül fogyaszthatod el a vacsorád. - Hú, hogy őszinte legyek, nem emlékszem mikor volt utoljára ilyen, de ha bekövetkezik, pezsgőbontással fogom megünnepelni! (Csak, hogy valóban megadjam a módját!)

  10. Amikor egész éjszaka aludhatsz, és reggel sem sírásra ébredsz, hanem arra, hogy valaki finoman a lábadra húzza a papucsot - félre értés ne essen, te még mindig az ágyban fekszel eközben :) - , és halkan kéreget, „Anya, álljál már fel!“ (Megtörtént eset.)

  11. Amikor időben eljutsz a fodrászhoz, és nem kell állandó hajgumizással takargatni azt a frizurának nevezett bozontot a fejed tetején. Pedig a haj a nő éke... Ha ez tényleg így van, akkor most vagy ékes nem vagyok, vagy nő. :D („Csak“ anya.)

  12. Amikor újra olvashatod kedvenc gyerekkori meséidet, és minden egyes alkalommal potyognak a könnyeid a meghatottságtól. <3

  13. Amikor már ketten vannak a gyerekek, és éppen nem gyilkolják, hanem szeretik és vigasztalják egymást a tesók. Olyan jó azt is látni, amikor megörülnek egymásnak - színtiszta boldogság, és Te nap, mint nap a részese lehetsz ennek.

+1. Amikor a WC csakis a tiéd, és nem töri rád a fél család az ajtót, mert nekik sürgősen kell a Traktor Tóni könyv.

Mindezekkel együtt imádod a gyermeked, gyermekeid, és még hálás is vagy nekik, hogy ilyen hamar megtanították felismerni és értékelni az élet apró örömeit! Sőt, ahogy a listát olvasod, és még folytatni is tudnád, rájössz, hogy az életed apró örömök egész hada. :D Sajnos, nem mindenkinek adatik ez meg. (Vagy mégis, de minden nézőpont kérdése. ;)) Köszi, kölyök!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mentsünk el valamit a húsvéti hangulatból! – Mondjuk ezt a szuper receptet!

Nemrég még a húsvéti nyuszit vártuk, most pedig lassan elbúcsúzunk az áprilistól is. Szerencsére a napsütés, az egyre hosszabbodó napok kárpótolnak minket ezért a kis „veszteségért”. De ha lenne kedved megidézni a néhány héttel ezelőtti ünnepi hangulatot, egy finom sütivel biztosan sikerülni fog.

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.