2014.12.22. 14:00:00 7234 31

Amit a gazdagok máshogyan csinálnak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A pénz nem boldogít. Az becsüli a pénzt, kinek körme kopik utána. Egyszer hopp, másszor kopp. Sorolhatnánk tovább a szólásmondásokat, és mindegyikben van is valamennyi igazság. Viszont, amikor tényleg nincs az embernek pénze, akkor tudja, hogy igen, a pénz nem megoldás mindenre, de azért jó, ha van. 5+1 dolog, amiben a gazdagok másként gondolkoznak.

Gazdagság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gazdagság

Steve Siebold amerikai szakember könyve (How Rich People Think” - „Hogyan gondolkodnak a gazdagok”) alapján a motivator.ma felgöngyölített néhány gazdag és szegény emberre jellemző hitrendszert, amiből mindenki tanulhat.

1. Tanulmányok vs. Tudás

Akik szolid körülmények között nőttek fel, úgy gondolják, hogy nagy vagyont csak diplomás emberek szerezhetnek. Ezért meg kell szerezni azt a papírt, hogy jómódban élhessenek. Vagy, ha nekik nem sikerült, akkor a gyermekeit kézzel-lábbal a továbbtanulás irányába terelgeti. (Természetesen ebben nincs semmi rossz.) A tehetős emberek azonban tudják, hogy nem a papírra, hanem a tudásra van szükség. Mindig annyira és olyanra, ami éppen kell!

2. Múlt vs. Jövő

"Az előző rendszerben sokkal jobb volt, jobban megbecsülték a munkát, a pénzt, a családot." "Régen milyen szép volt minden." "A jövőről inkább ne beszéljünk." "Majd lesz valahogy." Ez tipikusan egy szegény ember mentalitása. A gazdagok csakis a jövőbe tekintenek! Teret adnak az elképzeléseiknek, a vágyaiknak, és tesznek is azért, hogy mindaz megvalósuljon, amit leképzeltek.

3. Érzelem vs. Logika

A kevésbé tehetős emberek másként tekintenek a pénzre érzelmileg is: ha nincs pénzük attól félnek, hogy mi van, ha nem is lesz és amikor éppen van pénzük, akkor is attól félnek, hogy mi van, ha egyszer csak nem lesz. A gazdag emberek ezzel szemben egyáltalán nem félnek, csak teszik logikusan a dolgukat. Használják a pénzt, befektetik, és akár kockáztatni is mertnek, mivel nem kötődnek érzelmileg a pénzhez.

4. A munka szeretete

Csak szorgalmas, kemény munkával lehetsz gazdag. Már jó korán elplántálják ezt a gondolatot a szegény emberben, aki aztán bármilyen munkát elvállal, olyat is, amit mindennél jobban gyűlöl. A gazdag ember ezzel szemben szenvedéllyel dolgozik, és abból gazdagszik meg, amit szeret.

5. Kis cél – kis pénz

Mindenki lépésről-lépésre halad, de jellemzően a szegény emberek egyszerűen megvalósítható célokat tűznek ki maguk elé. A csalódásokat így valószínűleg elkerülik, de a nagy summát is. A gazdag emberek viszont nem félnek nagy fába vágni a fejszéjüket, keresik a kihívásokat és megvalósítják az elképzeléseiket.

+1. Hogyan lehet spórolni vs. Hogyan lehet pénzt csinálni?

Jellemző tevékenység a szegényeknél a spórolás, a megtakarítás (és lehet, hogy ennek ellenére sincs soha pénzük). A gazdagok ezzel ellentétben befektetik a pénzüket, és nem spórolgatnak, hanem kockázatot vállalnak, a pénzcsinálásra koncentrálnak. A jövőben elérhető haszon lebeg a szemük előtt.

A cikk a motivator.ma írása alapján készült.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...