2023.07.31. 10:59:56 7301 266

Amiért egyedülállónak lenni jó! – Avagy a szingliség 3+1 előnye
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ember alapvetően társas lény, ám vannak olyan rövidebb vagy hosszabb időszakok, amikor kénytelenek vagyunk egyedül, társ nélkül tölteni a napjainkat. Egy szakítás, válás sok esetben megoldás, ám lelkünket mindenképpen megtépázzák a történések.

Egyedül a párok között - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egyedül a párok között

Aztán ránk szakad az egyedüllét, és valamiért elfelejtjük, hogy ennek akár nézhetnénk a pozitív oldalát is. Mert azért a szingli létnek is megvannak a maga előnyei. Ha éppen ilyen helyzetben vagy, és úgy érzed, valahonnan erőt kell merítened, mutatjuk, hogyan kovácsolhatsz előnyt a jelenlegi szituációból.

Ha szingli vagy…

... fejlesztheted a kreativitásod

Nyilván ez összefügg azzal is, hogy aki éppen pár nélkül van, annak sokkal több szabadideje van. Jut idő arra, hogy gondolkodjon, vagyis elgondolkodjon, mivel szeretne foglalkozni, kipróbálja magát több területen, új hobbiknak hódoljon.

... az egyedüllétben is megtalálhatod a jót

Hosszabb távon pár nélkül nehéz – de érdemes az ebben rejlő lehetőségeket is észrevenni. Arra, hogy egyedül vagy, ne úgy tekints, mint egy magányos időszakra! Sokkal inkább úgy, hogy több idő jut magaddal, a lelkeddel foglalkozni! Talán sokmindent teljesen más szemszögből látsz majd, mint amikor benne voltál a kapcsolatban. Lehetőséged van az önfejlesztésre, „önfejlődésre”. Töltsd hasznosan a magadra szánt időt!

... jobban tudsz figyelni

Nem csak magadra, hanem másokra is. Nyitottabbá válsz a barátaid, családod számára, több időd, energiád jut meghallgatni őket, tartalmasabbak lesznek a velük töltött órák.

... a függetlenség lesz a legjobb barátod!

Legalábbis egy jó ideig biztos. Megtanulod, milyen valaki nélkül élni, létezni, dönteni. Meglehet, most jössz rá arra is, mennyire jó dolog anyagilag is függetlenné válni! Nagy valószínűséggel, utóbbi megtartására törekedni is fogsz még jó ideig.

Ötlet: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Hasznos tippek a környezettudatos és takarékos életért

A nemzetközi fejlesztési program (UNDP) 2024 januárjában az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás elengedhetetlenségére hívta fel a figyelmet. Bizonyos intézkedések megtételét azért tartja kulcsfontosságúnak, hogy mindezekkel csökkentsük e drámai változásokkal szembeni sebezhetőségünket. Az elmúlt években tapasztalt szélsőséges időjárás, a tengerszint emelkedése egyre sürgetőbbé tette a lépések megtételét. Mi most azt igyekszünk körbejárni, hogy egyénenként, saját környezetünkben, otthonainkban, mit tehetünk a klímaváltozás elleni védelem érdekében, illetve a folyamat megfékezésében.

Vajon teljesen kizárhatjuk az életünkből a szintetikus anyagokat?

A műanyag ma már oly erőteljesen beépült az élet minden szegletébe, hogy egyelőre a tudományos-fantasztikus alkotásokban tudnánk elképzelni a tökéletesen műanyag mentessé formált világot. Talán maga a legendás rockzenész, John Lennon is beleszőné „Imagine” című ikonikus dalába, hogy képzeljünk el egy szintetikus anyagok nélküli, tiszta életet. Elképzelhető? Valóban akarjuk? Megéri? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszlehetőségeket.

Csak Te és Te! - Egyedül nyaralni? Miért ne?

Bevallom, korábban el nem tudtam képzelni, hogy egyedül kívánkozzak nyaralni. Azt gondoltam, unalmas, eseménytelen napok lennének ezek társaság, család nélkül. Nyilván nem is úgy pörögnek a napok egyedül, mint társasággal, de azért jó néha néhány napra elvonulni csak magaddal.