2014.04.27. 08:00:00 15943 146

Ahh, ez isteni! Brownie recept
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha még soha nem kóstoltad a brownie-t, vagy esetleg nem is hallottál róla, akkor ezzel a recepttel kezdd! Az ízlelőbimbókat nem kíméli, és nagyon egyszerű az elkészítése is. Az ára attól függ, hogy milyen étcsokit választasz hozzá, ki lehet hozni nagyon olcsó, de nagyon drága süteménynek is. Íze annyira intenzíven csokis, hogy egy-két szeletnél többet egyszerre nem tudsz enni. Sokat tesztelt recept, ami reméljük, hogy a Te családodnak is ízleni fog.

Brownie fagyival - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Brownie fagyival

Extra csokis brownie fagyival

185 g vaj

185 g étcsokoládé (min. 50%-os)

150 g kristálycukor

1 ek vaníliás cukor

3 db tojás

55 g liszt

55 g dió (apró darabokra vágva)

plusz 55 g étcsokoládé (apró kockákra vágva)

1 csipet só

vaníliás fagylalt

Hogyan készítsd el?

Olvasszuk össze a vajat és a csokoládét vízgőz felett. Hagyjuk egy kicsit kihűlni! Amíg ez megtörténik, a 3 egész tojást habosra verjük a cukorral (vaníliás és kristály). A kihűlt csokoládékrémet belekeverjük. Hozzáadagoljuk a száraz anyagokat: először a lisztet és a sót, majd az apró darabokra vágott diót (nem darált!) és a kis kockákra vágott csokit is. Alaposan összekeverjük, amíg sima krémet nem kapunk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a szuper csokis tésztát elosztjuk benne. Kb. 17 perc a sütés ideje, a legjobb légkeveréses sütőben sütni. Vaníliás fagylalttal tálaljuk.

Tippek

A jó brownie kívül ropogós, belül krémes. Ha tovább sütjük szimpla csokis süteményt kapunk, úgyis finom, de pont a lényegét veszíti el a süti. Éppen ezért nagyon fontos az időzítés, tapasztald ki, hogy neked mikor kell kivenni a sütőből, a tűpróba itt sajnos nem segít, csak a tapasztalat. :)

Ha csak normál méretű tepsid van, akkor lehet, hogy rögtön dupla adaggal kellene kezdened. Ehhez a recepthez egy 7 x 18 x 5 cm-es tepsit használtunk.

Elkészítése: 30-35 perc

Finom és gyors vasárnapi desszert lehet! Jó étvágyat.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.

Egytálétel csirkemellből, ahogy a katalánok készítik

Élénk, folyamatosan pezsgő életünk forgatagában igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy ez a tempó ne éreztesse negatív hatásait az ételeink minősége tekintetében. Nem csoda hát, hogy az egytálételek újra nagy népszerűségnek örvendenek, mégpedig világszerte, mivel egyszerűen elkészíthetők, ízletesek és egészségesek is. Legyen szó ebédről vagy vacsoráról, mindenképpen hálás megoldást kínálnak, ha jóízű receptekkel, kiadós és változatos ételekkel szeretnénk megörvendeztetni a szeretteinket vagy vendégeinket.