2017.06.02. 07:00:21 9719 289

A pünkösdi hosszú hétvégén is sok lesz a napsütés
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A pünkösdi hosszú hétvégén is lehetnek helyenként záporok, akár zivatarok, de többnyire a napsütés lesz jellemző, 30 Celsius-fok feletti maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Időjárás előrejelzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időjárás előrejelzés

Pénteken nagyjából a Győr-Békéscsaba vonaltól északkeletre derült, napos idő lesz legfeljebb kevés fátyolfelhővel. Ettől a vonaltól délnyugatra is sok napsütés várható, de a Dunántúl délnyugati részein helyenként zápor és néhány zivatar is kialakulhat. Helyenként nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. A legalacsonyabb hőmérséklet "szeszélyes területi eloszlásban", tág határok, 6-17 fok között várható. A 10 fok alatti értékek az Északi-középhegység területén és az Észak-Alföldön fordulhatnak elő, a 15 fok fölöttiek pedig a városokban, a hegyekben és délnyugaton. Napközben 27-31 fokig melegszik a levegő.

Szombaton északkeleten derült vagy gyengén felhős, száraz idő lesz. Másutt gomolyfelhős, napos időre lehet számítani, a Dunántúl nyugati és déli részén délutántól elszórtan, a középső országrészben néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Zivatarban erősödhet meg a szél. A leghidegebb órákban 10-16 lehet. A nappali maximumok 27-32 fok között alakulnak.

Vasárnap is többnyire napos időre lehet számítani. A délutáni, esti órákban elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A Dunántúl északi részén megerősödhet, illetve zivatar idején viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 11-17, a legmagasabb hőmérséklet 29-33 fok között várható.

Pünkösdhétfőn a többórás napsütés mellett többfelé valószínű zápor, zivatar. Helyenként megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet 14-20 fok között valószínű. Napközben az Alföldön 29-32, másutt 24-29 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mini édenkert? Varázsolj magadnak!

A kertek ősi hazájában, Japánban azt tartják, hogy rendkívül boldognak nevezheti magát az az ember, akinek a keze, öle tele van virágokkal. Nálunk pedig az a hír járja, hogy mindazok, akik a virágot szeretik, csakis jó ember hírét kelthetik. Az alábbiakban megnézzük, hogy milyen virágokkal, díszfákkal, valamint cserjékkel formálhatunk magunk köré olyan mini édenkertet, melynek látványa és gondozása egyaránt üdítő hatással van testre és lélekre egyaránt.

Pilates, egy népszerű módszer, amivel erőre kaphatsz

A Pilates első szemrevételezésre semmiféle különösen nagyobb kihívást és izom-megerőltetést nem igénylő gyakorlatsornak fest. A kipróbálását tervezők ezért könnyen beleeshetnek abba a csapdába, mint amelyikbe maga Dwayne Johnson a „kőnyűvő”, a The Rock is belehuppant. Mégpedig a The Game Plan (magyarul: a Gyerekjáték) című családi vígjátékban, amikor a balettről elmarasztalóan beszélt. Nos, aki látta a filmet, az tudja, hogy később megváltozott a véleménye. De, hogy miért érdemes sort keríteni a Pilatesre, illetve ezt a mozgásformát a napi egészség-karbantartó gyakorlatok egyikévé tenni? Nézzük!

Esküdni mernék! – Kedvenc esküvős filmjeink, ha már itt a május

A madarak csicseregnek, a méhek döngicsélnek, szerelem van a levegőben, amit az egyre többször felharsanó esküvői harangok, vagy éppen a hangosan dudáló esküvői menet is egyértelműen jelez. Hiába, a május a szerelem, így az esküvők hónapja is, szeptember-októberig nincs is megállás, már ami a lagzikat illeti.