2022.03.15. 17:25:00 8028 291

A női lét keresztje: Így kezelhető a húgyúti fertőzés gyógynövénnyekkel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nők százai szenvednek rendszeresen ismétlődő és fájdalmas húgyúti fertőzésektől beleértve a hólyaghurutot, az urethritist és a vesefertőzéseket. A tüneteket a húgycsövön keresztül a húgyutakba jutó baktériumok okozzák. Mivel a nők húgycsöve rövidebb, mint a férfiaké, a baktériumok könnyebben elérik a hólyagot vagy a veséket, így könnyebben vezet a probléma fertőzéshez.

Húgyúti fájdalom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Húgyúti fájdalom

A húgyutak felső illetve alsó szakaszát érintő betegség velejárója, hogy a vizelettel nagy mennyiségű baktérium (ált. E. coli) is ürül. A behatolással járó szexuális együttlét, a várandóság, de a folyadékhiány ugyancsak ilyen fertőzéshez vezethet. Ez az állapot azonban az élet minden területét komolyan érintheti; a munkába járást, a kapcsolatteremtést, és a családtagok gondozásának képességét egyaránt.

25-ből 10 nő élete során legalább egyszer szembesül ezzel a kellemetlen egészségügyi problémával. Sajnálatos módon a húgyúti fertőzésben szenvedők közül minden 10. nőnél állandóan kiújul a betegség. (Ez annak a rovására is írható, hogy a háziorvosok ritkán rendelkeznek részletes ismeretekkel a nők speciális egészségügyi problémáiról, mint például a hüvelysorvadás és a menopauza.) Ha nem kezelik, a húgyúti fertőzés elfajulhat, és rendhagyó esetekben akár szeptikus sokkot vagy vese- illetve vesekörnyéki tályogot is okozhat.

A húgyúti fertőzések fajtái

A felső és az alsó húgyúti fertőzést a különböző tünetek alapján lehet megkülönböztetni egymástól. Míg az előbbivel láz, hidegrázás, medencetáji fájdalom, hasi érzékenység és étvágytalanság jár együtt, addig az utóbbit a vizelési zavarok (sürgető vagy gyakori inger), ágyéktáji és gáttáji fájdalom, valamint véres vizelet jellemez.

A húgyúti fertőzések (hólyaghurut) kezelése - gyógynövényekkel

A kórokozó kitenyésztését követő célzott antibiotikum-terápia a bevett orvosi gyakorlat. A vizeletürítést tilso visszatartani, éppen ellenkezőleg, bőséges folyadékfogyasztás javasolt!
A hólyaghurut kezelése kapcsán napjainkban már orvosi körökben is egyre elfogadottabb, hogy a kezdeti,enyhe tüneteket antibiutikumos kezelés helyett inkább gyógynövényes készítménnyel próbálják megszűntetni. A folyadékbevitel egy részét tehát gyógyfőzetek, pl. csalán és diólevél is jelenthetik:

Medveszőlőlevél

A húgyúti fertőtlenítő és vizelethajtó hatású gyógynövény a hólyaghurutért leggyakrabban felelős E. coli törzsek ellen tudományosan bizonyított hatással rendelkezik. különlegessége, hogy antibakteriális hatását kifejezetten a húgyutakban fejti ki - lúgosító étrend mellett.
Habár a levélből főzött gyógyteának általános vélekedés szerint rendkívül kellemetlen az íze, szerencsére patikai készítmény, azaz tabletta formájában is hozzálehet jutni.

Kamilla

A jól ismert gyógynövény gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, lázcsillapító és baktériumölő hatását hólyaghurut esetén is segítségül hívhatjuk.

Cickafarkfű

A cickafarkfű a gyulladáscsökkentés és a veseműködés szabályozása mellett antibakteriális hatása miatt is kedvelt. Hiába hallottál már a vérzéscsillapító tulajdonságáról, ha hólyaghurut esetén vérzést tapasztalnál, azonnal fordulj orvoshoz!

Körömvirág

A körömvirág azért lett az egyik legkedveltebb gyulladáscsökkentő gyógynövény, mert allergiás reakciót nagyon ritkán vált ki, ellentétben a kamillával vagy cickafarkfűvel.

Áfonya fajták

A vörös, a fekete és a tőzegáfonya segíthet megakadályozni, hogy a hólyaghurutot előidéző kórokozók a hólyag falához tapadjanak, szűnni nem akaró tüneteket okozva.

Amennyiben a gyógyteás kezelés hatására a panaszok nem enyhülnek rövid időn belül, feltétlen forduljunk orvoshoz!

Forrás:www.independent.co.uk,www.egeszsegkalauz.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezek a természetes antibiotikumok erősíthetik az immunrendszered

Az antibiotikumok, vagyis az antimikróbás készítmények bevezetése óta gyökeresen átformálódott az emberek és mikroorganizmusok közötti kapcsolat mibenléte. Az orvostudomány egyik kimagasló lépése volt az, hogy olyan betegségek is gyógyíthatóvá váltak, amelyek azelőtt halálos kimenetelűek voltak. Bár e szerek használata továbbra is kulcsfontosságú a modern gyógyításban, mégis érdemes élni a természetes antibiotikumok kínálta lehetőséggel.

Időnként nem árt egy kis csípős – Amit tudni akartál a jótékony chiliről

Élénk piros szín, intenzív íz, nyelvet perzselő, szemet könnyre fakasztó, ajkat sajdító hatás. Ezek az első gondolatok, melyek eszünkbe jutnak az Amerikából származó chili paprikáról. A paradicsommal, burgonyával és padlizsánnal egy növénycsaládba sorolható chili iránt rendkívül nagy az érdeklődés. A „chilimánia” jelenségkörébe olyan események tartoznak, mint a chilievő versenyek és a sokszínű gasztronómiai kreatívkodások. Mit tudunk még erről a „tűzről pattant” növényről?

A világ legegyszerűbb muffinja – Fehérjedús finomság rohanós reggelekre vagy lazulós délutánokra

A hétvégékben nem csak azt szeretjük, hogy sokáig, de legalábbis egy kicsit tovább lustálkodhatunk, hanem azt is, hogy jut időnk leülni és szépen komótosan megreggelizni a szépen megterített asztalnál. Bezzeg a hétköznapokon… akkor csak a rohanás van!