2023.08.15. 08:31:00 5754 179

A magyar légierő napja: Ünnepeljük; jobb híján hollywood-i filmekkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hivatalos nevén a Repülő Fegyvernem Napja van ma, és nem véletlenül, hiszen a repülősök védőszentje, azaz Nagyboldogasszony ünnepe esik erre a napra. Sajnos ez a dátum nem kap kellő figyelmet, pedig a világon egyedülálló módon hazánk lett csak felajánlva az alapításakor Szűz Máriának.

Vadászrepülő a képernyőn - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vadászrepülő a képernyőn

A magyar légierő alapvető feladata békeidőben is az ország légterének folyamatos ellenőrzése és védelme, aminek tagjai állandó készültségben állnak, miközben folyamatos kiképzésben részesülnek.
A magyar légierő 100 éves történetét egy néhány éve megjelent évfordulós kiadvány - A Magyar Légierő 100 éve, szerk. Tőrös István - oldalairól, és a Magyar Honvédség kapcsolódó videójából ismerhetjük meg bővebben.

Aki a hon bátor védőit szórakoztatóbb formában szeretné megünnepelni, az sajnos magyar alkotással nem, de pilótákról szóló, külföldi alkotásokkal megteheti.

A légierő (1943)

Top Gun (1986) és Top Gun: Maverick (2022)

Flyboys - Égi lovagok (2006)

A vörös báró (2008)

+1 Tűzmadár-akció (1990)

Forrás: szerkeszto.gportal.hu, www.youtube.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...