2015.03.17. 15:00:00 14971 446

A 6 legkoszosabb dolog, amit Te sem takarítasz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van, amit nem szoktunk takarítani. Vagy azért, mert úgy gondoljuk, hogy igazából az való a takarításra, vagy azért mert nincs szem előtt, így szívesen „elfelejtjük”. Pedig az, hogy nem látjuk rajta a koszt, nem azt jelenti, hogy nem hemzsegnek ott a bacik. Íme, a 6 leggyakrabban elfeledett dolog, amit illene takarítani.

Takarítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Takarítás

1. A mosogatószivacs

A mosogatószivacs csak úgy gyűjti magába a bacikat nap mint nap. Főleg, ha vizesen benne hagyod a mosogatóban, és még csak ki sem csavarod. Cseréld hetente vagy fertőtlenítsd rendszeresen egy kis hipó (vagy más fertőtlenítőszer) és víz keverékével.

Cikkajánló: 1 mosogatószivacs - 10 remek ötlet

2. Polcok a hűtőszekrényben

Biztos rendszeresen letörölgeted a hűtőszekrény ajtaját, lehet hogy még a polcokat is, de ne feledkezz meg a többi részéről sem! Az ajtón található polcokat és a kis fiókokat is töröld át rendszeresen meleg szappanos vízzel, hogy megszabadulj a baciktól és az ételmaradékoktól.

3. A dolgok teteje

A hűtőszekrény teteje, a konyhaszekrény teteje, a lámpaburák és az ajtók teteje. Ezeket gyakran elfelejtjük letörölni, mivel nincsenek szem előtt. Ennek ellenére a rendszeres takarításukkal csökkentheted a levegőben keringő por mennyiségét és tisztán tarthatod őket.

4. A seprű

A seprűt, a partvist, sőt, a felmosófejet is illik néha kitakarítani, hiszen a sörték között ott ragadhat a por, a kosz és baktérium is. A seprűt meleg szappanos vízbe áztasd, majd szárítsd meg, esetleg porszívód ki egy kisebb méretű porszívó fejjel (amit utána ne felejts el kimosni). A felmosófejet áztasd be hipós vízbe majd öblítsd ki és szárítsd meg.

5. A háztartási gépek között és alatt

A hűtő és a szekrény között mindössze pár centiméteres rés van, de hidd el rengeteg kosz meg tud ott ülni. Időről-időre húzd el és takaríts ki mellette és alatta is. Ugyanezt a mosógép és a gáztűzhely is megérdemli.

6. A távirányító és a kisebb kütyük

Tudtad, hogy a távirányító az egyik legkoszosabb dolog a háztartásban? Töröld át alkohollal azt és a többi elektromos holmit is a fejhallgatóktól, a billentyűzeteken át az egerekig. Ne hagyd ki a mobil telefonodat sem, hiszen több baci lehet rajta, mint a WC ülőkén. Cikk: A telefonod vagy a WC ülőke koszosabb?

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában