2015.03.17. 15:00:00 14981 446

A 6 legkoszosabb dolog, amit Te sem takarítasz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van, amit nem szoktunk takarítani. Vagy azért, mert úgy gondoljuk, hogy igazából az való a takarításra, vagy azért mert nincs szem előtt, így szívesen „elfelejtjük”. Pedig az, hogy nem látjuk rajta a koszt, nem azt jelenti, hogy nem hemzsegnek ott a bacik. Íme, a 6 leggyakrabban elfeledett dolog, amit illene takarítani.

Takarítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Takarítás

1. A mosogatószivacs

A mosogatószivacs csak úgy gyűjti magába a bacikat nap mint nap. Főleg, ha vizesen benne hagyod a mosogatóban, és még csak ki sem csavarod. Cseréld hetente vagy fertőtlenítsd rendszeresen egy kis hipó (vagy más fertőtlenítőszer) és víz keverékével.

Cikkajánló: 1 mosogatószivacs - 10 remek ötlet

2. Polcok a hűtőszekrényben

Biztos rendszeresen letörölgeted a hűtőszekrény ajtaját, lehet hogy még a polcokat is, de ne feledkezz meg a többi részéről sem! Az ajtón található polcokat és a kis fiókokat is töröld át rendszeresen meleg szappanos vízzel, hogy megszabadulj a baciktól és az ételmaradékoktól.

3. A dolgok teteje

A hűtőszekrény teteje, a konyhaszekrény teteje, a lámpaburák és az ajtók teteje. Ezeket gyakran elfelejtjük letörölni, mivel nincsenek szem előtt. Ennek ellenére a rendszeres takarításukkal csökkentheted a levegőben keringő por mennyiségét és tisztán tarthatod őket.

4. A seprű

A seprűt, a partvist, sőt, a felmosófejet is illik néha kitakarítani, hiszen a sörték között ott ragadhat a por, a kosz és baktérium is. A seprűt meleg szappanos vízbe áztasd, majd szárítsd meg, esetleg porszívód ki egy kisebb méretű porszívó fejjel (amit utána ne felejts el kimosni). A felmosófejet áztasd be hipós vízbe majd öblítsd ki és szárítsd meg.

5. A háztartási gépek között és alatt

A hűtő és a szekrény között mindössze pár centiméteres rés van, de hidd el rengeteg kosz meg tud ott ülni. Időről-időre húzd el és takaríts ki mellette és alatta is. Ugyanezt a mosógép és a gáztűzhely is megérdemli.

6. A távirányító és a kisebb kütyük

Tudtad, hogy a távirányító az egyik legkoszosabb dolog a háztartásban? Töröld át alkohollal azt és a többi elektromos holmit is a fejhallgatóktól, a billentyűzeteken át az egerekig. Ne hagyd ki a mobil telefonodat sem, hiszen több baci lehet rajta, mint a WC ülőkén. Cikk: A telefonod vagy a WC ülőke koszosabb?

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!

Felejtsd el a bolti légfrissítőket, válaszd ezeket a természetes megoldásokat

A különféle kozmetikai és háztartási termékekben található szintetikus illatanyagok illatmolekulái akár káros hatással is lehetnek az emberi egészségre – különösen, ami a bőrt és a légzőszerveket illeti. Ugyanakkor ezek az illatvegyületek olyan állapotok előidézőivé is válhatnak, mint a fejfájás, a légzési nehézségek, asztmás rohamok vagy neurológiai problémák. Mit tehetünk?