2014.05.27. 07:00:00 11546 51

6 különleges és olcsó játék, hogy ne unatkozzon a gyerek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Alig pár hét múlva itt van minden gyerek álma, a várva várt VAKÁCIÓ! Amíg a lurkókat örömmel tölti el a szabadság gondolata, a szülők némi aggodalommal néznek az elkövetkezendő hetek elé: mivel foglalják le a reggel 7-től este 10-ig a folyamatosan pörgő kicsiket? Egy-egy tábor, vagy a nagyszülőknél töltött néhány nap/hét megoldás lehet, de mi lesz a fennmaradó idővel? Erre ajánlunk néhány otthon is kivitelezhető és olcsó játékot!

Célba dobás vizes szivaccsal | Fotók: mamaslikeme.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Célba dobás vizes szivaccsal | Fotók: mamaslikeme.com

Óriási, színes céltábla

Végy néhány aszfaltra is használható színes krétát, és a kocsifelhajtóra, esetleg a járdára (természetesen ne forgalmas helyre!) rajzolj, vagy rajzoljatok színes céltáblát, ahol az egyes körök különböző pontszámokkal bírnak. Célba dobó eszköz gyanánt megteszi néhány megvizezett szivacs is. És indulhat a móka! (Figyelem, nincs kizárva, hogy a szülők is kedvet kapnak ehhez a játékhoz!)

Életnagyságú „próbababák”

Szintén színes krétára és néhány kinőtt, már nem használt ruhára lesz szükség. Utóbbiakból a gyerkőc az aszfaltra rajzolt kisfiú és kislány alakot kedve szerint öltöztetheti fel.

Célbadobó házilag

A kivitelezése picit időigényesebb, ha ponyvát is kell venni, akkor költségesebb is, (viszont akár egy régi, nagyméretű lepedő is megteszi) de megéri, mert nemcsak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is izgalmas szórakozást ígért. A hozzávalók: ponyva vagy lepedő, olló, színes filcek, kötél, zsinór és egy labda.

Célba dobó házilag | Fotó: gurutotheoutdoors.comCélba dobó házilag | Fotó: gurutotheoutdoors.com

Azért nyáron is előfordul, hogy inkább a hűvös lakás menedékét kell, hogy válasszuk, akár egy gyors nyári zápor, akár az égető napsugarak miatt. A következő játékok erre az esetre is megoldást jelentenek.

Készíts tornyot szivacsból

Vásárolj néhány színes szivacsot, vágd fel őket hosszabb rudacskákra és indulhat is a toronyépítés.

„Alagút” a legkisebbeknek

Néhány WC-papír gurigát erre alkalmas ragasztószalaggal rögzíts a falra, az „alagút” aljához rakj egy mély tálat, így a gurigákból készült csőbe beledobált kis labdák, golyók nem gurulnak szét. Egyszerű játék, de remekül lefoglalja a totyogókat és jó készségfejlesztő is egyben.

„Ping-pong” házilag

Egy (vagy több) léggömb labda gyanánt, két papírtányér és két pálcika (vagy spatula), egy kis ragasztó, és indulhat is a házi ping-pong bajnokság. Jó móka, és a garantáltan nem fognak unatkozni a lurkók, a könnyű labdának köszönhetően pedig a lakás berendezése sem sérül. Vagyis, remélhetőleg nem sérül.

Ping-pong lufiból | Fotó: keepingitsimplecrafts.comPing-pong lufiból | Fotó: keepingitsimplecrafts.com

Jó szórakozást! :)

Forrás: buzzfeed.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.