2023.11.23. 08:25:00 6006 236

3+1 ok, amiért a szürke karácsonyt sokan hófehér homokra cserélik
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A családok ünnepi szokásai a közös nemzeti hagyományokon kívül nagyon eltérő lehet, és minden emberek másként éli meg az ezekkel kapcsolatos elvárásokat és történéseket. Vannak, akiknek nagyon hiányzik a karácsony környéki havazás, míg mások inkább egyéb érzésekre koncentrálnak, sőt létezik olyan csoport is, amely tagjai a hideg időt és hóval borított tájat lehetőleg messziről el szeretnék kerülni, és inkább egy tengerpartra szöknének élvezni a napfény melegét.

Hóember és tengericsillag a homokban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hóember és tengericsillag a homokban

A decemberi időjárás az utóbbi években inkább napsütéssel vagy nagy esőzésekkel tör ránk, ahelyett, hogy csillogó és ropogós hóréteggel örvendeztetne meg minket. Valószínűleg idén sem lesz lehetőségük az apukáknak arra, hogy a frissen eset hóba - a szánkó és a kutya segítségével - „a Mikulás nyomait” trükközzék bele, ezért sokaknak inkább vonzóbb lehet a semmilyen karácsonyi időjárás helyett a trópusi is.

Az időjárással kapcsolatos elvárások azonban csak egy a tengerparti karácsonyt választók okai közül:

1. Az ünnepi kultúra változása

A hagyományos karácsonyi ünneplés elhagyása, és egy új, tengerparti környezetben való ünneplés bizonyos körökben egyfajta trendként jelenik meg. Ezek a párok vagy családok talán ilyen módon próbálnak meg kitörni a fárasztó és kereskedelem által irányított keretek közül, vagy egyszerűen csak ezt tartják menőnek. Sokan pedig ebben az időszakban tudják csak kivenni a hosszabb szabadságukat, és szívesen menekülnek el télből a nyárba.
A tengerpartra utazás azonban nem jelenti az összes karácsonyi szokás sutba dobását, sőt! Nagyszerű lehetőséget ad más népek ünnepi kultúrájának megismerésére.

2. Menekülés a „tömeg” elől

Néha mindannyian úgy vagyunk, hogy a karácsonyi forgatag és az adventi bevásárlókörúton tapasztalt tumultus helyett inkább egy lakatlan szigeten pihennék ki az év fáradalmait. Ez az ötlet nem mindig marad elképzelés; vannak, akik megvalósítják, és nyugodtabb környezetben, szűk körben ünneplik meg a karácsonyt.

3. Passzív/aktív pihenés

A karácsony elvileg a családi körben történő pihenés időszaka. Ezt sajnos a társadalmi elvárások (rokonlátogatások és az azokra történő készülődés) miatt nem mindig tud megvalósulni, ezért néhányan tengerpartra szöknek el ezen feladatok elől, hogy tényleg kikapcsolódhassanak. Ezeken a helyeken nem csak napozni lehet:
Különféle szabadidős és ünnepi programok várják ebben az időszakban is a turistákat.

Ez a fajta ünneplés természetesen nem mindenki számára elképzelhető vagy kivitelezhető, de képzeljük csak el, hogy hófehér homok csillog körülöttünk, miközben piros fürdőruhában, egy-egy koktéllal a kezünkben bontogatjuk az ajándékokat egy hangulatosan feldíszített pálmafa alatt.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...