2022.09.16. 12:13:05 7065 213

3+1 Hajmaszk házilag, avagy kényeztető hajpakolás minden problémára
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A boltban kapható hajápoló termékek helyett az otthon elkészíthető házi hajpakolások is tökéletes szépségápolási segítségnek bizonyulhatnak. A legtöbb hajproblémára tudunk egy házi hajmaszkot ajánlani.

Hajmaszk, hajpakolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajmaszk, hajpakolás

1. Szódabikarbónás hajmaszk – Hajpakolás lerakódások és korpa ellen

A különböző zselék, habok, hajlakkok, sőt, a hajápoló balzsamok és pakolások is könnyedén extra réteget képezhetnek a fejbőrön és a hajszálakon is, melynek következtében nehezebben lélegzik a bőr, s elnehezedik a haj. Bónuszként a korpa ellen is jó lehet a szódabikarbónás hajmaszk.

Félcsészényi sampon a szokásosból 1-2 kanál szódabikarbónával kiegészítve megtisztítja a hajat a rárakodott rétegektől. A nedves hajba dörzsöld bele a keveréket, majd pár perc elteltével nagyon alaposan öblítsd le.

2. Avokádó,méz, olívaolaj ápoló hajmaszk – Ha extra törődésre van szüksége a hajnak

Hogyha a hajad sérült, elvékonyodott vagy töredezett a túlzott igénybevétel miatt (UV-sugárzás, hajfesték és egyéb kemikália, betegségek stb.), akkor készíts egy kényeztető pakolást rá. Ehhez nincs másra szükséged csak fél avokádóra, egy evőkanál olívaolajra, 1 evőkanál mézre és három csepp illóolajra – ez bármilyen lehet, amit szeretsz.

Az avokádót törd alaposan össze, majd keverd hozzá a többi hozzávalót is, egészen addig, amíg egynemű masszát nem kapsz. Akár egy robotgépbe vagy turmixgépbe is bedobhatod az alapanyagokat. Amikor készen van a pakolás, a hajvégektől kezdve egyenletesen masszírozd a hajba, majd tűzd kontyba a hajad, tégy rá egy zuhanysapkát vagy egy vékony törölközőt. 10 percig hajszárítóval szárítsd a hajad, hogy a meleg hatására aktiválódjanak a hatóanyagok. Ezután még hagyd 20 percig hatni a hajpakolást, majd alaposan mosd meg samponnal a hajad.

3. Tojásfehérje és citrom hajmaszk – Zsíros hajra

Zsírosodásra hajlamos hajad? Akkor próbáld ki ezt a hajpakolást! Felszabadító érzés lesz.

Keverj össze egy tojásfehérjét fél citrom levével és vidd fel a hajadra a hajtövektől a hajvégekig egyenletesen eloszlatva. Minimum 30 percig hagyd hatni, de akár 1 órát is a hajadon maradhat. Ezután langyos vízzel öblítsd le.

+1 Zöld tea, borsmenta és almaecet öblítés – Ha a fejbőr irritált

A zöld tea nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is jót tesz. Antioxidáns tartalma a borsmenta illóolaj hidratáló és gyulladáscsökkentő hatásával kombinálva igazi megváltás a begyulladt, viszkető fejbőrnek. Egy csészényi zöld teához 2 csepp borsmenta illóolaj és egy evőkanál almaecet szükséges. Ezt a keveréket masszírozzuk a fejbőrbe, s hagyjuk 5 percig hatni. Öblítsük le tiszta vízzel.

Forrás: goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.