2016.11.24. 11:00:04 10549 229

10 tipp a tökéletes arcbőrért – egyenesen Koreából!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A koreai nők 10 lépésből álló arcápoló programja egészen elképesztő, Charlotte Cho koreai üzletasszony az Elle magazinnal megosztotta a gyönyörű bőrükről híres, koreai hölgyek szépségápolási rutinját. Nekünk egy kicsit sok, és valószínűleg nem csinálnánk végig mindennap, de egyszer-egyszer biztosan megéri, főleg, ha szeretnéd fiatalabbnak érezni magad.

Ázsiai szépség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ázsiai szépség

A kozmetikában a nagykezelés utáni pakolás kutyafüle ehhez képest kérem szépen:

1. Első tisztítás

Az arctisztítást duplán végzik el: először krémes sminklemosóval lemossák a nappali krémet és sminket az arcukról. Utána olajos arctisztítóval és kézmeleg vízzel még egyszer átmossák az arcbőrüket.

2. Tisztítás még egyszer

Hogy ne maradjon pattanást okozó baktérium a bőrön, a koreai nők még egyszer megtisztítják az arcbőrt egy gyengéd arctisztító habbal vagy krémmel. Nem kell dörzsölni, körkörös mozdulatokkal vigyük fel a krémes arclemosót.

3. Radírozz!

A tisztítással még nem tűnnek el az elhalt hámsejtek, így a radírozást is bevethetjük. Nem szükséges azonban az egész arcon alkalmazni, elegendő lehet ott, ahol érzed vagy látod, hogy van mit hámlasztani. Azokat a helyeket ne hagyd ki, ahol általában mitesszerek vannak vagy tágabb pórusok.

4. Tonizálj!

Válassz olyan tonikot, ami nem alkoholos, és egyszerre húzza össze a pórusokat, valamint ápol és hidratál is. Plusz segít a bőrödnek, hogy hatékonyabban szívja magába a tápláló dolgokat, amiket ezután kap.

5. Jöhet az arcpermet

Az arcpermettel javíthatod a bőr tónusát, rugalmasságát. Gyengéden hidratál, csak tapicskold finoman a bőrödbe, miután ráfújtad. Szebb lesz a bőrszíned is, kevésbé leszel sápadt.

6. Tápláló ampulla

Azaz valamilyen koncentrált arcápoló szer vagy olaj, ami extra vitamint és ásványi anyagot tartalmaz a bőrtípusodnak megfelelően. Ha már téma a ránctalanítás is, akkor lehet kifejezetten öregedés gátló készítmény is.

7. Arcmasszázs és maszk

Masszírozd körkörös mozdulatokkal az arcbőrödet, hogy javítsd a vérkeringést. Használj maszkokat!

8. Szemránckrém

Ne felejtsd el a szemránckrémet sem, ami segíthet a finom vonalak megelőzésében, illetve a szem bedagadását is megelőzheti.

9. Hidratálj!

Most jöhet a könnyed hidratáló krém, amik az ujjbegyekkel, körkörös mozdulatokkal vigyünk fel az arcbőrre, hogy támogassuk a vérkeringést. A nyakat se felejtsük ki.

10. Éjszakai hidratálás

Az elején duplán tisztítottuk meg az arcbőrt, ezért most duplán hidratáljuk. A könnyű hidratáló krém után, még az éjszakai krém is belefér, ami segít abban, hogy a bőrbe zárjuk a sok értékes vitamint, ásványi anyagot, hidratáló olajat és vizet.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...