2021.11.16. 09:15:00 7706 285

10 alapanyag, ami nem hiányozhat egy hobbiszakács kamrájából sem
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vacsora-inspirációra van szükséged vagy váratlan vendégek toppantak be? Ahelyett, hogy a hűtő ajtaját nyitogatnád, kutakodj a kamra polcain! Megmutatjuk, hogy a sikeres szakácsoknak milyen alapanyagok lapulnak ilyen helyzetekre a konyhájukban.

Szakács sapka fűszerek között - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szakács sapka fűszerek között

A leghasznosabb és legsokoldalúbb összetevők rövid listáját azért is érdemes átböngészni, mert a legtöbb valóban leegyszerűsíti, illetve felgyorsítja a főzési folyamatot. Szóval a só, a bors, a liszt, a zsemlemorzsa és a tojás további társaságot kap:

Paradicsomszósz

A paradicsom nem csak az olasz konyha mindennapos alapanyaga, de a legtöbb magyar étel is finomabb vele. A sűrű paradicsomszósz különböző kiszerelésekben kapható, így mindig a tökéletes mennyiségben lesz elérhető ez a tápanyagokban gazdag püré. Készüljön hát vele csili, babos étel, bolognai vagy vörösborban pácolt sült!

Kockára vágott paradicsom

A konzerves kiszerelésnek hála hámozgatás és szeletelés nélkül kerülhet a paradicsom a levesbe, a pörköltbe vagy a mártásba! A paradicsomszósz is pillanatok alatt megbolondítható ezzel a megoldással.

Csicseriborsó és bab konzerv

Hogy ne kelljen egy éjszakán át áztatni a felhasználás előtt, készíts pillanatok alatt salátát, levest, főzeléket vagy mártogatós krémet a konzervben elérhető kivitelből.

Lazac konzerv

Hetente egyszer érdemes halas étket az asztalra tálalni, de nincs mindig idő a friss hal filézésére és elkészítésére. A lazackonzerv pedig még a gazdaságosabb megoldások közé is tartozik, ezért érdemes pár darabot otthon tartani belőle. A jégen szállított halakhoz képest jóval kisebb az ökolábnyoma, ráadásul sokoldalúan felhasználható: szendvicsbe, krémekbe, salátába, de rántottába is teheted!

Szardella

Mély és karakteresen sós ételre vágysz? Titkos fegyvered lehet hozzá a finom szardella (kisebb, vöröses húsú hal)! Vigyázz, a fehér húsú szardínia ettől eltérő halfajta! A szardella kapható üveges, konzerv, és paszta formában, de érdemes kipróbálni a ringlizett verziót is, amely verhetetlen a vendégfogadó falatkák elkészítésénél! Pástétom és töltelék szintén készülhet belőle, de a levével is remekül lehet ízesíteni.

Szárított gomba

Egy kevés a szárított gombából és minden alaplé, rántás, leves, szósz és vízben főzött vagy párolt gabona megízesíthető. Éljen a gombás rizottó!

Olíva- és kapribogyó

A sós, húsos bogyók használatával egyetlen saláta vagy tésztaétel sem lesz unalmas. Sőt, rostélyos és vadas ételekben ugyancsak megállják a helyüket!

Pirított hagyma

Akár otthon készíted és úgy teszed félre üvegben, akár a boltira esküszöl, ez a ropogós feltét sok ételnek ad extra (vajas) ízt és textúrát. Pizzára és levesekbe is kipróbálható alapanyag.

Tipp: Amiből csak lehet ,válassz fenntartható módon előállított és bio termékeket!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Neked van B terved? – Fogódzók és mentőövek nehéz időszakokhoz

Életünk egy-egy akadálytalan, felhőtlen időszakában hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az esetleges nehezebb időszakokra is gondoljunk. Aztán beköszönt egy válságos helyzet, és az első gondolatok között bizonyosan szerepelni fog a jövő próbatételeire való optimális felkészülés terve – , ahogy mondani szokás: lehetőségeinkhez mérten legyünk „bebiztosítva”. Miért lehet szükségünk B tervre?

Kóstoltad a világ leghíresebb ételeit?

A külföldi utazások során a hely kultúrájával, történelmi érdekességeivel és embereivel való megismerkedés egyik örökzöld módja az ott hagyományos és népszerű ételek megkóstolása. Az ételek így méltán képezhetik kirándulásaink fénypontját és képesek megnövelni az utazási élményeket.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.