2021.06.09. 11:00:00 9076 275

Vigyázat csalok! Vagy tartok... Melltartó-kisokos igényeink szerint
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Milyen a jó melltartó? Szép, praktikus, kényelmes és tehermentesít - ha kell. Vagy extra tartást ad? Esetleg láthatatlan! De az is előfordulhat, hogy optikai csaláshoz szükségeltetik. Bármilyen igényeid is vannak, ha nem tudod, mi alapján válassz, elég nehéz megtalálni a tökéletesen hozzád illőt.

Klasszikus fazonú melltartó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Klasszikus fazonú melltartó

Ugye tudod, hogy amennyiben az optimálisnál kisebb vagy nagyobb méretű melltartót hordasz, azzal veszélyezteted a fizikai egészségedet? A bevágódó pántok, azon túl, hogy, esztétikailag sem nyújtanak túl szép látványt, fájdalmasak is lehetnek. A nem megfelelő tartás pedig a rossz testtartás miatt okozhat fájdalmakat a vállban, a hátban és a nyakban.

Tippek a helyes méret kiválasztásához:

  1. A pontos mell alatti körméretünket úgy tudhatjuk meg, hogy egy mérőszalag segítségével a tükör előtt megmérjük magunkat közvetlenül a melleink alatt. Ha ez nem egész szám lesz, érdemes felkerekíteni! Ilyen hosszú melltartót kellene találnunk magunknak - a helyzetet bonyolítva, hogy a méretek párosával növekszenek.

  2. A kosárméret kiszámításához szükségünk lesz a mellkörfogatunkra. Helyezzük a mérőszalagot a mellkas legszélesebb részéhez, azaz a mellbimbók vonalába, és végezzünk egy (lazább) mérést itt is. Fontos, hogy egyenesen álljunk! A kapott két szám különbözete fogja megadni, hogy melyik kosárméret lesz az ideális választás számunkra:
    ~ 2,5 cm = A kosár
    ~ 5 cm = B kosár
    ~ 7,5 cm = C kosár
    ~ 10 cm = D kosár

  3. Az optimális mérettel felszerelkezve is csak akkor menjünk melltartót vásárolni, ha azzal nem kell sietnünk. Szánjuk időt a megfelelő forma megtalálására!

  4. A megfelelő fazon a mell mérete és alakja, no meg az alapján található meg, hogy hol van több szövet a mellben.

  5. A melltartópántok helyes beállítása akkor történt meg, ha a mellbimbó a váll és a könyök között kb. félút magasságában helyezkedik el.

  6. A hordani szükséges melltartó mérete testünk változásaival együtt változik, ezért szükség esetén/időnként érdemes azt felülvizsgálnunk.

A legkedveltebb melltartó típusok:

Balconette

Ha a mellszövet nagy része a mellbimbó alá esik abszolút jó választás ez a fazon, hiszen a párnázottabb vagy merevítőkkel formázott alsó része kissé megemeli a mellet. Ennek a melltartónak a vállpántjait a kosarak mellett helyezték el, amik általában le is vehetők.

Bralette - háromszög fazonú

Azoknak a nőknek ajánlott, akiknek nincs kimondottan szükségük tartásra, inkább kicsit formázni szeretnék a dekoltázsukat. Sokakat azonban zavarhat, hogy általában belebújva kell felvenni az ilyen melltartót.

Merevítős melltartó

Ez a típus az egymástól kissé szélesebben elhelyezkedő mellű hölgyeknek nem ajánlott csak, mindenki másnak azonban jó választás lehet ez a klasszikus darab, ami a megfelelő méretben tartást és formát is ad a melleknek. Vastagabb szivaccsal (push up) vagy anélkül is találunk belőle a kínálatban.

Minimizer - mellkisebbítő melltartó

Mindenkinek ajánlható, aki optikailag kisebbíteni szeretné a melleit - kivéve a rövid derekú hölgyeket. Akkor is jó választás, ha másféle melltartóval a blúz gombjai között szétfeszül az anyag.

Sportmelltartó

Tartást és fedést nyújtanak a sporttevékenység idejére, úgy, hogy közben minimalizálják a mell fel-le történő mozgását az aktivitás közben. Háromféle kivitelben kapható a mell nagyságától ill. a sport intenzitásától függően kategorizálva. A mell korai megereszkedése ellen mindig használjuk sportolás közben!

Forrás: www.wikihow.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.