2022.06.09. 09:45:00 6266 227

Védd meg arcbőrödet a nyári napsugárzástól!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tökéletes színű napcsókolta bőrt egy lehelletnyi választja el a napégette bőrtől, nem igaz? Bőrünk természetes ragyogását kíméletlenül meg tudja zavarni a légszennyezettség, a hőségben való izzadás és ehhez jön hozzá a tűző nap káros sugárzása is.

Nyári hidratálás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyári hidratálás

A napégés az egyik leggyakoribb oka a súlyos bőrproblémáknak, elegendő csupán a melanin nagymértékű felszabadulására gondolni. A napfénynek kitett bőr ugyanis ennek a folyamatnak a révén tudja elnyelni az UV-sugarakat, és eleinte még örülünk is annak, hogy a magas pigmentáció mélyebb barnaságot eredményez. Aztán a száraz és hamar ráncosodó bőr lehervasztja arcunkról a mosolyt. Bőrünk egészségének megvédése komoly és kötelező feladat, éppen ezért fontos, hogy minden nyári szezon előtt átismételjük a tudnivalókat!

Nyári bőrápolási tanácsok:

1. Minden nap arctisztítás!

A tiszta víz után érdemes olyan arclemosót is alkalmazni, amelyik hidratál és tonizálja is az arcbőrt. A nyári időszakban érdemes kétszer is lemosni vele a bőrt, hogy a bőr pórusait eltömítő szennyeződés maradéktalanul lekerüljenek a bőrfelszínről.

2. Használj arcszérumot!

Nem csak a nap káros hatásai elleni védelemben hasznos segítőnk ez a termék, de a sötét karikákra eltűntetésében is segíthet nekünk. Bőrtápláló és élénkítő hatása miatt a nyári hónapok kötelező eleme a napi bőrápolási rutin során.

3. Radírozd rendszeresen a bőrödet!

Akármennyi krémet is kenünk magunkra, sohasem lesz ragyogóan egészséges a bőrünk, ha kihagyjuk az elhalt bőrsejtek eltávolításának folyamatát. A bőrtípusunknak megfelelő, kíméletes arcradírt tusoláskor vigyük magunkkal a zuhany alá kedvenc bőrradírunk mellé. Hetente 2-3 alkalommal egész évben javasolt ez a mozzanat! Az aloe vera és rózsa kivonatot tartalmazó készítmények különösen ajánlottak erre a célra.

4. Ne feledkezz meg a fényvédelemről!

Ki szeretne napfoltokat az arcára? Ha te sem, akkor mindenképp úgy válogasd össze nappali és éjszakai krémjeidet, hogy a fényvédő szer hatását ne gyengítsék ezek összetevői!

+1. Sok-sok folyadék!

Tökéletes bőrápolási rutin nem létezik a bőr belső hidratálása nélkül. A természetes alapú krémek hatékonyságát nagymértékben meg tudjuk növelni, amennyiben egészséges italokat (és ételeket) fogyasztunk - az elégségesnél nagyobb mértékben!

Forrás: www.womansera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.