2023.09.21. 10:15:00 5783 219

Vedd és vidd a hazait! Keresd a magyar termék emblémát vagy menj ki a piacra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyelvünk és kultúránk összeköt minket, de miért is ne tartozhatnánk egymáshoz a szolidaritás útján is? Honfitársainkat kedves szavakkal, erkölcsileg és anyagilag is támogathatjuk. Legyen szó akár kézműves, vagy hazai munkaerőt foglalkoztató vállalat, magyar alapanyagokból készült termékéről, illik előnyben részesíteni a külföldivel szemben.

Magyar termék - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Magyar termék

Civilek kezdeményezése nyomán kelt életre a Magyar Termék Napja, ami ebben az évben is szeptember 21-re, azaz Széchenyi István születésének napján ünnepelendő. Az olcsó, és jellemzően alacsony minőségű termékek áradata ellen szeretnének fellépni azzal, hogy a magyar lakosságot legalább a mai napon a magyar termékeket részesítsék előnyben bolti vásárlásaik alkalmával. Mi ennél azonban tovább megyünk! Miért ne választhatnánk döntő többségében a magyart? Főleg, ha erre többféle alternatívát is kínálnak honfitársaink?

A helyi termelők támogatása nem csupán a magyar gazdaságnak, hanem a közösségnek, valamint a környezetnek is előnyére válik: A magyar, még pontosabban a helyi termékek választásával hozzájárulhatunk a fenntartható és összetartó közösségek kialakításához. (A helyi termékek előállítása és szállítása köztudottan kisebb környezeti lábnyommal jár.)

A helyi élelmiszertermelők támogatása különösképpen fontos lehet, mivel a biztos helyi élelmiszerforrások akkor is képesek lehetnek kielégítő élelmiszerellátást biztosítani, amikor globális szinten esetleges fennakadások jelentkeznek. Nem utolsó szempont, hogy a helyi termelők által előállított élelmiszereknél nincs frissebb választási lehetőségünk, továbbá azonnali párbeszédre is lehetőség van az eladó és a vevője között.

A helyi piacokon vagy kistermelőktől közvetlenül vásárolt termékek ára a helyi gazdákhoz és vállalkozásokhoz kerül anélkül, hogy a valós haszon különböző közvetítőknél csapódna le. A helyi termelők életszínvonalához hozzájárulva pedig nagyobb lehetőséget teremtünk számukra a fenntartható módon történő gazdálkodásra, valamint környezetbarát technológiák alkalmazására. Használjuk ki az olyan kezdeményezéseket, mint a bevásárló vagy a kosár közösségek, amelyek a gazdasági élet élénkítése mellett nagy szerepet játszanak a közösségépítésben is.

A kézműves termékek készítőiről se feledkezzünk el! Számtalan egyedi és kiváló minőségű kézműves termék közül válogathatunk a kézműves vásárok és az online webáruházak kínálatában. Ezek a termékek rengeteg munka és drága alapanyagok felhasználásának árán készülhetnek el, így sok szinte kihalófélben lévő mesterség fennmaradásához járulhatunk hozzá.

Forrás: szerkeszto.gportal.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...