2022.12.19. 15:26:57 6764 258

Unod a gyümölcsöt, egyél lekvárt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagyon sokan szeretik a gyümölcsöket, ami egyáltalán nem baj, és félreértés ne essék, senkit sem szeretnénk lebeszélni erről. Létezik azonban az a helyzet, amikor az ember egész egyszerűen más formában kívánja a gyümölcsöt és a gyümölcsös ízt. Az ünnepek közeledtével pedig különösen felerősödik bennünk a nosztalgia és a vágy nagymamáink lekvárjai iránt. Ebben az esetben cseppet se fogjuk vissza magunkat, irány a kamra legfelső polca és már lehet is sütni az isteni lekváros édességeket. Mi adjuk a recept tippeket.

Baracklekvár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Baracklekvár

Rácsos szilvás

Hozzávalók: A tésztához: 375 g finomliszt, 188 g margarin, 112 g cukor, 3 db tojássárgája, 1 kk szódabikarbóna ecetben felfuttatva, 0,5 cs sütőpor. A tetejére: 10 ek szilvalekvár, 3 db tojásfehérje, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 marék dió

Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk. Lehet robotgéppel összekeverni, majd kézzel mézeskalács állagú tésztává gyúrni. Egy nagyobb darabot félreteszünk a tésztából. A maradék tésztát kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejére kenjük a lekvárt. A tojásfehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Az apróra vágott diót a habhoz forgatjuk. A habot óvatosan a lekváros tészta tetejére kenjük. A félretett tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a tetejére. Előmelegített sütőben közepes lángon óvatosan, felügyelet alatt sütjük, mert ha túl sokáig marad bent a sütőben a tojáshab összeesik.

Almarózsa

Hozzávalók: 1 cs leveles tészta, 3 db alma, 3 ek cukor, 2 tk őrölt fahéj, 0,5 db citrom, 5 dkg vaj, 5 ek lekvár/dzsem.

Elkészítés: A félbevágott almákat kimagozzuk és felszeleteljük. Fél citrom levével meglocsoljuk a szeleteket. Feltesszük főzni annyi vízben, hogy ellepje. 3 ek cukorral és 2 tk fahéjjal ízesítjük. Kb 2 percig főzzük, óvatosan, ne törjenek szét. Ha elkészült, a vizet lecsöpögtetjük róla. A tésztalapot kinyújtjuk és megkenjük olvasztott vajjal. Megszórjuk a cukor és fahéj keverékével. Pizzaszeletelővel 3 centis csíkokra vágjuk. Az almaszeleteket a tésztára fektetjük, majd kicsit szorosabban feltekerjük. 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Még forrón megkenjük lekvárral és tálaláskor szórunk rá porcukrot.

Piskótatekercs

Hozzávalók: 6 db tojás, 6 ek finomliszt, 6 ek cukor, 1 citrom héja lereszelve, 150 g lekvár/dzsem.

Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A hozzáadott cukor után a tojássárgákat is egyesével hozzákeverjük. A lisztet kézi habverővel keverjük bele óvatosan. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és 160-180 fokos sütőben körülbelül 25 percig sütjük. Amikor elkészült, a kész tésztát kiborítjuk és konyharuha segítségével még melegen feltekerjük. Miután kihűlt kitekerjük, megkenjük baracklekvárral és újra feltekerjük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...