2023.08.16. 15:32:28 6659 238

Új kutyatartó mesterkurzus indul az Állatorvostudományi Egyetemen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Új kutyatartó mesterkurzus indul az Állatorvostudományi Egyetemen októberben; a programra, amelynek célja a professzionális kutyatartással kapcsolatos legmagasabb szintű tudás átadása, szeptember 18-ig lehet jelentkezni.

Kutyasétáltatás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kutyasétáltatás

Az október 16-án induló képzés, az One Health (Egy Egészség)- megközelítés alapján a jól szocializált kutyák és a jogkövető, hozzáértő gazdik együttműködésén alapul.

A kurzus résztvevői megismerkedhetnek a kutyaanatómiával, betegségekkel, viselkedészavarokkal, a megfelelő takarmányozással. Elméleti és gyakorlati tudást sajátíthatnak el a kutyatámadás megelőzéséről, a harapás ellátásáról, valamint megismerhetik az ez ügyben eljáró illetékes intézményeket, szervezeteket. Áttekinthetik a kutyakiképzési módszereket és azok pszichológiai hátterét, a kutyatartásra vonatkozó jogi rendelkezéseket, az ember- és állatvédelem összefüggéseit. A résztvevők képesek lesznek hatékonyan és asszertíven kommunikálni a kutyatartókkal és a kutyát nem tartókkal egyaránt.

A képzés oktatói az ország legjobb "kutyás" szakemberei, állatorvosok, etológusok, kutyakiképzők és a tartás szabályait ismertető jogászok közül kerülnek ki. Az elméleti előadásoknak, amelyeket online is lehet majd követni, az Állatorvostudományi Egyetem ad otthont, a gyakorlati előadásokat a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központban tartják.

A képzés egyetemi szakmai felelőse Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző és Módszertani Központjának vezetője. A képzés külsős szakmai felelőse Sándor Ferenc Alex kutyatréner.

A kurzus az Állatorvostudományi Egyetem szervezésében, a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ (ROKK) Kutyavezető-képző és Állat felügyeleti Főosztálya, a Magyar Szolgálati Kutyákért Alapítvány és az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) Kutyás Szolgálati és Állatvédelmi Tagozatának szakmai támogatásával valósul meg.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...