2015.09.06. 08:33:07 16103 317

Türelem + 5 tuti tipp, ha szorít a cipőd
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

„Itt van az ősz, itt van újra” és vele együtt megérkezett a cipőszezon is. Ezt a sokkot néhányan egy új lábbeli vásárlásával szeretnék enyhíteni, mert így mégiscsak könnyebben elviselhető az esős idő…;-) Ám a költekezés „megbosszulja magát”: az új cipő szorít itt, ott, amott.

Kényelmetlen cipő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kényelmetlen cipő

És a vége természetesen ugyanaz, mint az előző X pár esetében is: mivel viselni fáj, a cipő rendszerint a szekrény alján landol. Hiába szép, hiába mutatós, hiába költöttünk rá annyi pénzt, azt már lehetetlen küldetésnek tartjuk, hogy hordható lábbelit varázsoljunk belőle.

Ha nem akarod feladni

Ha úgy gondolod, az új szerzemény megérdemel még egy esélyt, és rendelkezel némi türelemmel és kitartással, mi adunk hozzá néhány tippet, hogy legyen viselhető az új cipőd.

Éljen az alkohol!

De csak a 100 %-os! Kend be vele a cipőnek azt a részét, ami felelős a lábadon keletkezett hólyagokért. És most jön a neheze: viseld is a cipőt néhány órán keresztül. Jó hír, hogy lassan, de biztosan enyhül a „szorítás”, mivel az alkohol és a cipő együttes viselésének következtében az anyag enged, formálódik, igazodik a lábunkhoz.

Kell egy kis melegség

Remek megoldás lehet a szorító cipő ellen a meleg! Egy kanalat melegíts fel és tartsd a „bűnös” felületen.

A mindenható ecet

Bőrcipők esetében alkalmazható a következő megoldás: dörzsöld be a „nyomó” felületet egy kis ecettel. Már a cipő rövid viselése után szűnik a fájdalom.

Ha az ebédhez nem kell a krumpli…

… jó lesz a cipőbe! A bőrcipők tovább tágíthatóak a következő módon: szeletelj fel egy burgonyát és a vágott felületét nyomd a cipő azon részéhez, amely szorít (belülről). Ezt fixáld összegyűrd újságpapírral és egy éjszakát hagyd így állni. A burgonyában található keményítő szépen meglágyítja az anyagot.

Géllel a „mű” „ellen”

A műbőr cipők ennél szívósabbak, nehezebben tágulnak. Itt megoldás lehet egy apró gélpárna, amit a „nyomó” felülethez kell rakni. Így menet közben nem keletkeznek hólyagok a lábadon.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...