2023.10.23. 15:30:53 6481 249

Tudtad, hogy…? Meglepő tények a macskákról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Négylábú kedvencünk, a macska. Nyávog, dorombol, dörgölőzik. Szeret, utál, megsértődik. Hát, nem emberi? Íme, néhány érdekesség erről a csodás szőrmókról.

Macskák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Macskák

Tudtad?

  • A macskák nem éjszakai, hanem szürkületi/alkonyati állatok. Ebben az időszakban a legaktívabbak, viszont a nap többi részét leginkább alvással töltik. Akár 20 órát is alhatnak. Időnként azért elszaladnak csemegézni.

  • Isaac Newtont bosszantotta, hogy a fénnyel való kísérletezései közben macskája kedvéért nyitogatnia kellett sötétkamrája ajtaját. Így aztán lyukat vágott az ajtón, azt letakarta egy ponyvadarabbal, ezzel fel is találta a macskaajtót.

  • Ailurofóbia: a rettegésnek nem épp mindennapi formája. Az ezzel a rendellenességgel élők a macskáktól félnek, olyannyira, hogy akár a lakásból sem mernek kilépni emiatt.

  • A cicák gyakran dorombolnak. Akkor is kiadják ezt a hangok, amikor fáj valamijük vagy stresszelnek, de túlnyomó részt boldogságukban „dalolnak” így.

  • A kutyák, macskák és a lovak esetében egyenesen halálos véget érhet a nassolás. Ezalatt a csokoládét kell érteni, amelynek teobromin tartalma mérgező hatással bír rájuk.

  • A macskák 12-15 évig élnek. A föld legidősebbje, akiről tudomásunk van 32 évesen halt meg.

  • Amikor a macskád hozzád dörgölőzik, az nem feltétlen a szeretete jele. Leginkább a területét jelöli meg a pofáján található mirigyek segítségével. Ugyanezt teszi az elé kerülő tárgyakkal is.

  • 2013-ban Oroszországban egy Mása nevű macska egy utcán hagyott csecsemőre bukkant, ráfeküdt, óvva, védve őt a hidegtől. Közben erőteljesen nyávogott, mígnem ezzel a tettével felhívta egy ember figyelmét az alatta mocorgó kisgyermekre, így Mása hős lett, a baba szerencsére neki köszönhetően életben maradt.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...