2022.04.14. 09:45:00 6494 195

Tippek göndörödés ellen minden hajtípusra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Noha a göndör frizura egy olyan klasszikus és vonzó megjelenés - amelyet szándékosan elég időigényes elérni, ha egyenes hajjal áldott meg a genetika-, de ez egyben az egyik leggyakoribb hajprobléma is. Bármilyen is legyen a hajtípusod, és bármilyen évszak is legyen, a hirtelen begöndörödő tincsek bosszúságra adhatnak okot. A göndörödés egyik fő okozója pedig nem más, mint a szárazság.

Göndör vagy egyenes? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Göndör vagy egyenes?

A hajfesték, a hő- és napsugárzás csak néhány azok közül, amelyek hajtípustól függetlenül göndörödő szárazságot okozhatnak. Amikor a haj száraz, felszívja a nedvességet a levegőből, és ettől a tincsek begöndörödnek.
A göndörödés megszüntetése a haj típusától és állagától függően eltérő megközelítést igényel, ezért az alábbiakban bemutatjuk a legjobb tippeket a göndörödés megszüntetésére, amiket tényleg érdemes építeni a hajápolási rutinunkba.

Hogyan küzdj a göndörödés ellen, ha egyenes szálú hajad van

Az eredendően egyenes hajnál a bolyhos szálak és a töredezett hajvégek gyakran a nedvesség hiányának és a károsodásnak a következményei, és gyakran a tincsek laposodását és tartás nélküliségét is okozhatja.
Hajszárításkor törekedj a lefelé mutató mozdulatokra, hogy a hajszálak sérüléseit ne fokozd, majd titánnal vagy hasonló nem hajkárosító anyaggal bevont (további súrlódások elkerülése) sütővassal simíts át a hajadon.

Hogyan küzdj a göndörödés ellen, ha hullámos hajad van

A nedvesség elengedhetetlen ahhoz, hogy a hullámos haj ne bolyhosodjon ki. A kellő hidratáltság nemcsak a göndörödést szabályozza, hanem a hullámok rögzítését is segíti. Válassz hajtípusodhoz illő göndörítő sampont és balzsamot, hogy fokozd a hidratációt.
Majd hajszárítást megelőzően mindenképp permetezz rá kondicionálót – ha teheted, hagyd a hajadat levegőn megszáradni. Hajszárítás és hajvasalás előtt feltétlenül használj hővédő termékeket, hogy megvédhesd a hajadat a károsodástól.

Hogyan küzdj a göndörödés ellen, ha göndör hajad van

A göndör haj még hajlamos szárazabbá válni. A selymes tincsek kulcsa az, hogy a lehető legtöbb nedvességet juttasd be a hajba egy kifejezetten göndör hajra tervezett kondicionáló segítségével. A kombináció visszaállítja a nedvességet a hajszálakban, és szerkezetet és tartást biztosít. A nagyon göndör hajnak általában egy nagyon nehéz olajra van szüksége a hidratáltsághoz.

A haj göndörödése és bolyhosodása ellen védő készítményt úgy tudjuk legkönnyebben eloszlatni a hajszálakon, hogy a hajunkat vastagságtól függően négy-nyolc részre bontjuk, majd területenként az ujjaink segítségével juttatjuk a hajszálak közé a választott hajápolási terméket. A legjobb göndörödés elleni termékek shea vajat, avokádó-, kókusz- vagy argánolajat tartalmaznak, de a mélykondicionáló hajmaszkokat is szépen kisimíthatják és hidratálhatják a tincseinket.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.