2021.10.07. 15:15:00 7509 258

Tedd vagy ne tedd? Így kerüld el az ajkak körüli ráncosodást!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugye milyen bosszantó, ha kontúrozás nélkül már “kifut” a rúzs a szánk körüli ráncokba? Ha még szájkontúr használata nélkül sincs ilyen problémád, akkor se dőlj hátra! A szép, ránctalan ajkak a megfelelő gondoskodással sokáig megőrizhetők, viszont ehhez számos káros szokást el kell hagynunk!

Ápoltan egy életen át - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ápoltan egy életen át

Az ajkak körüli ráncok az életkorunk előrehaladtával keletkeznek és mélyülnek el, a bőr öregedésének látható jeleként, amit a kollagén és a hialuronsav lebomlása okoz. Ezzel párhuzamosan a bőr jelentősen szárazabbá válhat.

A bőr öregedését késleltethetjük az alábbi szokásokkal történő felhagyásával:

1, Elégtelen fényvédelem mellett az UV-fény nagyban károsítja a bőrsejtek szerkezetét, így járulva hozzá a bőr öregedéséhez.
2. Az éjszakai alvás folyamán számos regenerációs folyamat megy végbe a szervezetünkben, melyek során a bőr apró szerkezeti hibái helyreállnak a szabad gyökök lebomlásának hatására. Igen ám, de kevés alvás mellett mindezekre nem jut elég idő!
3. Hagyjunk fel az alkoholfogyasztással, ugyanis az elvonja a vizet a szervezetből, és ez nagyon káros bőr számára is.
4. A dohányzás során végzett csücsörítő és szívó mozdulat erősíti a száj körüli ráncok kialakulását, ráadásul a nikotin a bőr sejtjeinek különösképp káros méreg.

Mit tehetsz a sokáig ránctalan ajkakért?

Az idővel egyre vékonyodó bőr sokat veszít a rugalmasságából is, végül a nem kívánt ráncok is megjelennek, de egészséges életmóddal ezt az időpontot eltolhatjuk. A kiegyensúlyozott étrend keretén belül kerülni érdemes a cukrot és az állati zsírokat, viszont külön gondot kell fordítani az elegendő folyadékpótlásra.

A rendszeres, de különösen a száj körüli bőr érzékenysége miatt enyhe bőrradír is bevethető, hogy az elhalt hámsejteket eltávolítsuk. Az arcmasszázsok széles körben elérhető kozmetikai kezelések, melyek hatására a kollagéntermelést tudjuk fokozni - megakadályozva a ráncok korai képződését, ha tehetjük éljünk vele!

Ezeken kívül megfelelő fényvédelemmel és szakszerű bőrápolással óvhatjuk bőrünk egészségét: A magas nedvességtartalmú, továbbá C- és E-vitamin, valamint hialuronsav tartalmú arckrémek, a mandula- és az olívaolaj, a gránátalma, a zöld tea vagy az aloe vera is alkalmas a ráncok kezelésére.

Forrás: www.activeneauty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.