2015.03.05. 17:55:56 12678 379

Tavaszi lakás-detox levendulával
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nemcsak kellemes, nyárra emlékeztető illatot hozhat a lakásodba a levendula, hanem tisztább, frissebb levegőt és természetesen molymentes ruhás szekrényt is jelenthet! Íme egy-két ötlet, hogyan rejtheted el a levendulát a lakás legkülönbözőbb pontjain!

Levendulaolaj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Levendulaolaj

Legyen levendulaolaj a párologtatóban!

Nemcsak karácsonykor veheted elő az illóolajos párologtatókat! Nyugodtan gyújthatsz alatta egy teamécsest ilyenkor is. Sőt, nem is muszáj meggyújtanod, a kisebb helyiségeket hő nélkül is képes megtölteni a levendula aromás illata. Cseppents 4-5 cseppet hideg vízbe egy kis tálkában és helyezd el tetszés szerint.

Legyen szárított levendula a szekrényben!

Egy kis lenvászon zsákban elhelyezett, szárított levendula távol tartja a molylepkéket és jó illattal lengi be a ruhásszekrényt. Ha még nem merted elővenni a tavaszi ruhákat a kiszámíthatatlan időjárás miatt, akkor ezzel a házi praktikával is tavaszias hangulatba hozhatod magad.

Legyen levendulás zsákocska a dolgozó sarokban!

Egy kis zsák levendulát elhelyezhetsz a dolgozó sarokban is az íróasztalon. Amikor frusztráltnak érzed magad megszorongathatod, mint egy stresszlabdát, ettől egy kicsit jobban felszabadulnak az illatok is, szippants jó mélyeket, hiszen köztudott, hogy a levendula nyugtató hatású.

Legyen levendulás öblítő a fürdőszobában!

A fürdőszobában is elhelyezhetsz levendulás illóolajjal és vízzel megtöltött tálkát, vagy használhatod a mosógépben öblítő helyett. 20 csepp és fél dl víz az öblítős fakkba és a frissen mosott ruhák is levendula illatot fognak árasztani magukból! Ráadásul a levendula antibakteriális és gomba ellenes hatásának köszönhetően egy kicsit még fertőtlenítettél is.

Bónusz tipp: a levendulaolajat az ülőfürdődbe is csepegtetheted: 30 csepp 1 kg tengeri sóval kombinálva. Segít megelőzni a nőgyógyászati problémákat és ellazít.

Legyen levendula többféleképpen a hálószobában!

Egy levendulával töltött lenvászon zsákocskát elrejthetsz a párna huzatban is, csak ne felejtsd el lefekvés előtt mindig alaposan felrázni a fekvőalkalmatosságot, hogy frissítsd az illatot. A levendula segíti az elalvást. A gyerekszobában is hasznos lehet!

Mivel a levendulának antibakteriális hatása is van, ezért készíthetsz belőle textil frissítő spray-t is. 1 dl vodka, 30 csepp levendula és 3 dl víz keverékét töltsd egy szórófejes üvegbe és spricceld a matracra vagy a lepedőre. Jó illat lesz és még fertőtlenít is!

Legyen levendula a mindenhol!

Szeretnél egy olyan légfrissítőt, ami gazdaságos és a környezetet sem szennyezi? Tölts egy szórófejes üvegbe egy csésze vizet és csepegtess bele pár csepp levendulaolajat, majd használd bárhol a lakásban. Ha a keverékkel befújod a porszívó porzsákját, akkor még a házi munkát is kellemesebbé teheted, hiszen neked nem büdös a munka!

Forrás: brightnest.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...