2023.09.20. 09:20:00 6132 211

Tartsatok 2. gyereknapot: Ma van a gyermekek világnapja!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

1954 óta szeptember 20-án hívja fel a világ figyelmét az Unicef a gyermekek helyzetére, különös tekintettel a fejlődő orzságokban élő gyermekek támogatását kérve. Elfogadása óta pedig a Gyermekek Jogairól szóló Nyilatkozatban foglaltak betartását is kérik.

Gyerekek a világ minden tájáról - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekek a világ minden tájáról

A Gyermekek Világnapja kiváló lehetőség arra, hogy az iskolakezdésben elfáradt gyerekeket jobb kedvre derítsük. Ez a kezdeményezés remek alkalmat teremt a családi beszélgetésekre. Például átgondolhatjátok azt is közösen, hogy milyen módon lehetne segíteni más, kevésbé szerencsés sorsú gyerekeken.
Egy-egy beszélgetés során megbeszélhetitek, hogy miért fontosak a gyermekek jogai, és hogy mi minden tartozik bele ebbe a kategóriába.

Hogyan tehetjük a Gyermekek világnapját különlegesebbé?

Közös alkotással:

Rajzoljatok, fessetek együtt olyan képeket vagy alkotásokat, amelyek kifejezik a gyermekek saját jogaikhoz fűződő gondolataikat és érzéseiket.
De készíthettek együtt olyan díszeket vagy ajándékokat, amelyek nehéz sorsú gyerekek egy-egy napját teszik vidámabbá vagy könnyebbé.
A nap zárásaként pedig ugyancsak élvezetes programként készítsétek el együtt a gyerekek kedvenc ételeit vacsorára.

Egyéb közös időtöltéssel:

Töltsétek el a szabadidőtöket olyan tevékenységgel, amelyben mindannyian örömötöket lelitek. Lehet ez egy közös kirándulás vagy bármilyen más szórakoztató játék, amely közös élményekkel ajándékozza meg a családot. A világnap alkalmából kereshettek olyan történetet is, amely a gyermekek jogairól vagy annak fontosságáról szól, hogy lefekvés előtt ezentúl abból olvasgathassatok.

Ennek a napnak nem újabb tárgyak felhalmozásáról kell szólni, mivel egyrészt az egyik legnagyobb ajándék a figyelmünk és az időnk a gyerekek felé, másrészt fontos őket felvértezni mindazon tudással, amellyel saját érdekeiket meg tudják védeni!

Forrás: szerkeszto.gportal.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...