2023.11.14. 17:30:00 8100 296

Szeresd meg a birsalmát, és egyél egy túróst!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A birsalmáról a legtöbb embernek biztosan a birsalmasajt jut legelőször az eszébe, pedig ez a karakteres ízű, őszi gyümölcs megérdemli, hogy másként is számoljunk vele. Természetesen nem érdemes elveszni a kompót-befőtt-lekvár háromszögben, mert szósznak és édes vagy sós ételek töltelékének is kiváló!

Birsalma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Birsalma

Ha kemény birsalmába vágnád a késedet, jó helyen jársz! Birsalmát gyakorlatilag minden olyan receptbe beletehetsz, amiben eredetileg alma szerepel, de jól passzol az íze a szőlős, a gesztenyés, a sütőtökös, a káposztás, de még a garnélás ételekhez is. Itt most egy olyan péksütemény fog készülni, amelyben a birs ízét finom túró fogja lágyítani.

Birsalmás-túrós töltelékes párna

A tészta hozzávalói:

2 bögre liszt
1 tk. só
1 ek. cukor
fél bögre hideg vaj
negyed bögre hideg víz

A töltelék hozzávalói:

1 bögre túró
2 db tojás
fél bögre cukor
1 tk. vanília kivonat
2 bögre birsalma
1 tk. őrölt fahéj
Egy csipet só

Elkészítés:

A tésztához a kimért lisztet, sót és cukrot keverjük össze egy tálban. Adjuk hozzá a hideg, kockára vágott vajat, majd dolgozzuk össze a lisztes keverékkel, amíg morzsás állagú tésztát nem kapunk. Végül a hideg víz is kerüljön bele, hogy a tésztát annak átgyúrása után fóliába tekerhessük, és a hűtőben legalább 30 percig pihentetni tudjuk. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

Eközben készítsük el a tölteléket: Egy közepes méretű tálba öntsük rá a túróra a felvert tojásokat, a cukrot, a vanília kivonatot és a csipetnyi sót, valamint egy teáskanál fahéjat is. Jól dolgozzuk össze.
A birsalmát mossuk és hámozzuk meg, majd vágjuk fel apróbb darabokra.

A tésztát nyújtsuk ki lisztezett felületen vékony téglalap alakúra. Majd vágjuk fel tetszőleges nagyságú, egyenlő téglalapokra. A tészta darabok felét egyik szélétől egy-egy ujjnyira kenjünk a túrós krémből, majd szórjunk rá birsalmát. A tészta darabok másik, töltelék mentes darabjaival borítsuk be a töltetékes darabokat, és villával lenyomkodva zárjuk le a széleket.

Az immár megtöltött párnákat tegyük át egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Sütőben kb. 30-35 perc alatt süssük készre, vagyis aranybarnára a péksüteményeket.

Hagyjunk időt, hogy langyosra hűljön a finomságunk, amit majd porcukorral megszórva tálalhatunk is!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...