2022.01.13. 09:50:00 8201 260

Szépség 40 felett: Válaszok a leggyakoribb arcápolási kérdésekre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az idősödés nem kívánt és legszembetűnőbb velejárója a bőr és különösképpen az arcbőr állapotának változása. Habár ezek úgynevezett természetes folyamatok, nem kell beletörődnünk a ráncsokba és a foltokba! Lassítsuk le a ráncosodás ütemét, de legalábbis ne siettessük azt!

Melyik a megfelelő termék? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Melyik a megfelelő termék?

A finom ráncokat hamar felváltják a mély barázdák és a felnőttkori pattanások is gyakori kísérői az érettebb bőrnek. Ezeket a változásokat bőrápolási rutinunknak le kellene követnie: Egy rossz vagy idejétmúlt szokás ára a bőr szépségének és egészségének rovására mehet.

A tagadhatatlan testi változások ellenére szerencsére egyre több nő várja az újabb évtizedeket, amik teljesen új lehetőségeket hoznak számukra. A negyvenes évekhez kapcsolódó helyes szépségápolás megismerésére például máris itt a remek alkalom!

Hogyan előzhető meg a további ráncosodás? Hogyan csökkenthetők a meglévő ráncok?

A mimikai, de legalábbis a nevető ráncok megjelenését bölcs dolog kis elnézéssel kezelni; ezekért igenis megdolgoztunk! Az arcvonásokat egyedivé teszik és élettel töltik meg. A szemöldök között húzódó mély ráncokkal például már más a helyzet: Ezek ellen az AHA és a BHA termékek kitűnő választások, hiszen a bőrradírozó hatás hatékonyan csökkenti a finom ráncok megjelenését. A szinte kötelező hialuronsavas összetevő mellett arckrémünk tartalmazzon nedvességkötő anyagot, hiszen a lényeg az, hogy a bőr intenzíven hidratált maradjon!

Kell-e antioxidáns a 40 év felettiek bőrének?

Az A-, C- és E-vitamint tartalmazó készítmények a bőrápolás alappillérei! Az öregedő sejteket ugyanis illik még jobban óvni a légszennyezés káros hatásaitól! Az antioxidánsok köztudottan hasznos segítőink az oxidatív stressz és a szabad gyökök képződése elleni harcban. Az A-vitaminsztármazék retinol a bőr kollagéntermelését is serkenti. A retinol lehetséges mellékhatásairól korábbi cikkünkben olvashatsz!

Hogyan csökkenthetők a szem alatti karikák?

A kor előrehaladtával már egyre kevésbé lesz elég erre a problémára egy kiadós alvás, ennek pedig az az oka, hogy a finom bőr ott könnyebben elvékonyodik. A szemránckrémek olyan speciális hatóanyagokból (pl. koffein, niacinamid) előállított készítmények, amelyek a táskás, duzzadt szemek kezelésére kiválóan alkalmasak. Ha eddig nem tetted, kezdj el használni ilyet!

Mit tehetünk az öregségi foltok ellen?

Amennyiben nem “általános” hiperpigmentációról van szó, és a melanoma is teljességgel kizárt, akkor (a hidrokinon helyett szigorúan) válasszunk tranexámsav tartalmú depigmentáló szert. A C-vitamin és a niacinamid erre a problémára is hatásos lehet. A melanoma ellen pedig használjunk olyan bőrtípusunknak megfelelő fényvédőt, amelyik nem tömíti el a pórusainkat.

Mivel kezelhetők a felnőttkori pattanások?

Mossuk le minden este alaposan a sminket, a fényvédőt és úgy alapvetően az arcbőrünket. A pattanások ellen szalicilsav vagy benzoil-peroxid tartalmú terméket használjunk.

Bőrünk nemcsak a környezeti ártalmaknak és életmódbeli döntéseknek megfelelő ütemben változik, nagy szerepet játszik az öregedésben egyedi genetikánk is. Éppen ezért ne féljünk addig keresgélni, amíg meg nem találjuk a számunkra tökéletes bőrápolási termékek halmazát!

Forrás: www.allure.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.