2024.03.20. 08:35:26 5785 210

Szenolitikumok – Valóban az örök fiatalság forrásai?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az embereket már a kezdetektől foglalkoztatja az örök élet kérdése. A modern kultúrákban az elmúlásról való beszélgetés olyannyira kényelmetlenül érinti az egyéneket, hogy a halál felkerült a tabutémák különféle normákkal és hárító megnyilvánulásokkal elleplezett listájára. És bár az örök élet forrásának kifürkészése századunkban nem feltétlenül zajlik rejtélyes alkimista laboratóriumok mélyén, mégis ugyanolyan aktív a téma iránti érdeklődés, csak korhoz igazodó módon.

Energikusan - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Energikusan

Korunk alkimistái tudományos kérdéssé emelték az örök fiatalság és örök élet kikoptathatatlan vágyát, ezért olyan készítményeket fejlesztettek ki, melyekről azt állítják, hogy képesek meggátolni a sejtek elöregedését.

Ezek az úgynevezett szenolitikumok a gyógykészítmények azon csoportját képezik, melyek speciálisan az elöregedő sejtek megcélzására lettek kifejlesztve. Ugyanis ezek az elöregedő sejtek már nem képesek tovább osztódni, és az évek előrehaladtával a szervezetben különféle egészségromboló hatásokat idéznek elő – például DNS-károsodást, fibrózist (rostos elfajulást), lipotoxicitást (tartós zsírsavtúltengést), mitokondriális és immunrendszeri betegségeket. A laboratóriumi vizsgálatok során kiderült, hogy amennyiben a rákos megbetegedésre erős hajlandóságot mutató egerek szervezetéből eltávolítják az öregedő sejteket, minimalizálódik a daganatok előfordulásának kockázata.

A sejtöregedést gátló, illetve az azt visszafordító szenolitikumos készítmények legkiemelkedőbb példányai között megemlíthetjük a tirozin-kináz inhibitorokat, a dasatinibet és a gyulladáscsökkentő, valamint antioxidánsként működő kvercetint. A kimutatások szerint ezek a vegyületek 30-70 százalékkal képesek csökkenteni az elöregedett sejtek számát. Ennek olyan előnyeivel számolhatunk, mint a jobb szív- és érrendszeri működés, az elhízással kapcsolatos tünetek kezelése, a neurológiai és pszichológiai rendellenességek csökkentése, vagy az Alzheimer-kór enyhítése.

Mindez reménykeltő lehet, ha azt vesszük figyelembe, hogy a két leggyakrabban előforduló időskori betegség a szívbetegség és a rák - melyek előfordulási aránya 60-65 éves kor fölött 70 százalék. Az öregedés pedig önmagában befolyásolja az életminőséget, ezért sokan vetik bizalmukat az öreg sejteket eltávolító, öregedést lassító szenolitikumokba.

De vajon valóban mindannyiunk egyik legdédelgetettebb vágya az, hogy örökké éljen? A Texasi Egyetem tudósai több mint 900 embernek tették fel ezt a kérdést, és mindössze 33 százalékuk válaszában szerepelt az, hogy szívesen választanák a halhatatlanságot, 42 százalékuk nem élne a lehetőséggel, a válaszadók 25 százaléka pedig még nem tudja elhatározni magát egyik vagy másik alternatíva mellett. Sokan leginkább egy szellemileg és fizikailag egyaránt aktív, betegségeket mellőző időskort szeretnének maguknak, semmint örök életet.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...