2023.10.12. 17:25:00 7434 264

Sütőtök jön ki a fülünkön is? Naná, és mehet a tortába!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha már elhessegettük még pár héttel későbbre a karácsonyt, ideje ténylegesen is tökölnünk! A dér talán már jól megcsípte a sütni való tököket, így bátrabban vásárolhatunk bízva abban, hogy igazán ízletes lesz, miután a sütőből kikerül.

Torta csokoládés mázzal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Torta csokoládés mázzal

Sütőtökös ételek és italok jönnek szembe mindenhol? Ez nem véletlen, hiszen az ősz igazi slágere ez, ami egyedi íze mellett még egészséges is. Persze könnyű megunni, de ilyenkor nyugodtan nyúljunk hozzá a már jól bevált fúziókhoz! Most nem forró csokiba vagy lattéba kerül a narancssárga zöldség, hanem “bögrés sütibe”:

Csokimázas-sütőtökös torta

Hozzávalók:

A tésztához:

másfél csésze sütőtök püré (előre megsütött sütőtökből)
másfél csésze liszt
másfél tk. sütőpor
1 tk. fahéj
1/2 tk. őrölt szerecsendió
1/2 tk. őrölt gyömbér
1/4 tk. őrölt szegfűszeg
1/4 tk. só
fél csésze vaj
1 csésze barna cukor
3 tojás
vanília kivonat
fél csésze tej

A csokoládémázhoz:

200 gr étcsokoládé
1,5 dl tejszín
2 ek. vaj
vanília kivonat

Elkészítés:

Kezdjük el előmelegíteni a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy kb. 23 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.
Ezután a sütőtök pürét tegyük egy közepes keverőtálba, majd keverjük el a kimért liszttel, a sütőporral, a fűszerekkel és a sóval egyneművé. Egy másik tálba a szobahőmérsékletű vajat a cukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá a vanília kivonatot és a tojásokat is egyenként. A két tálban található hozzávalókat elegyítsük el, ebben a tej lesz segítségünkre.

Az így elkészült tésztát öntsük át a tortaformába, majd süssük a süteményt 35-40 percig. Hogy rendesen átsült-e, ellenőrizzük tűpróbával.

Miközben a torta sül, elkészíthetjük a csokoládémázat. Egy kis lábasban melegítsük fel a tejszínt, majd a tűzről levéve, adjuk hozzá az apróra tört csokoládét, a puha vajat és a vaníliát is, és keverjük szép fényesre. Amikor a megsült torta a sütőből kivéve kihűlt, öntsük rá a csokoládémázat, majd tegyük hűtőbe dermedésig, minimum 1 órára.

Tipp: A csokimáz dermedése előtt még tetszés szerint feldíszíthetjük a sütőtökös torta tetejét.
A sütit rögtön az első őszi tea szeánszunkon fel is szolgálhatjuk. Jó étvágyat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...