2018.02.03. 20:06:39 16532 422

Stresszes az életmódod? Vezesd le a feszültséget!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A stressz önmagában nem feltétlenül rossz dolog. Sőt, van, hogy kifejezetten motiválja az embert, hogy jobban teljesítsen. A probléma ott kezdődik, ha nem vezetjük le a feszültséget, illetve, ha olyan mértékű stresszel kellene megbirkózni, ami már túl van a határainkon.

Stresszmentes élet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Stresszmentes élet

A hétköznapi stresszel azonban egyszerű a dolgunk, de tényleg időt kell szánni a oldására. Ha ez hosszú távon elmarad, a stressz fokozódásához és betegségekhez vezethet. Tehát mi a dolgunk? Mindennap szánni egy kis idő a magunkra és a stressz levezetésére.

Van több módszer is a hétköznapi, átlagos stressz leküzdésére. Valószínűleg mindenkinél más lesz a megoldás, más fog beválni, más lesz, ami hatékonynak és egyben kényelmesnek is bizonyul. Mert valljuk be, igencsak kényelmes lények vagyunk. :)

1. Ezt mindenki tudja: sport

Bár ez a legkézenfekvőbb és az egyik legjobb stresszoldó tevékenység mégis kevesen választják. Pedig szinte bármilyen sport megfelelő lenne és egyéb egészségügyi előnyökkel is járna, nem is beszélve az alakunkra gyakorolt slankító hatásról. :) Az úszás például kiváló választás lenne, hiszen még azok is végezhetik, akiknek ízületi problémáik vannak vagy fáj a hátuk, derekuk. Akik szeretnének megfeledkezni arról, hogy sportolnak, azoknak a táncot ajánljuk. A kirándulni vágyók menjenek gyalog- vagy kerékpár túrákra.

2. Csak kellemesen: egy forró fürdő

Egy fárasztóbb nap végén lehet, hogy másra nem is vágyunk, csak arra, hogy elmerüljünk egy kád vízbe. Ez is kiváló stresszoldásra. A víz megnyugtat, közben tisztázhatjuk a gondolatainkat vagy csak bambulhatunk egy fél órát. Néha ennyi is elég.

3. Páros tevékenység: a szex

A szexnek számos pozitív hatása van a szervezetre, többek között csökkenti stressz szintet. :) Ráadásul két legyet üttök egy csapásra.

4. Erre biztosan nem gondoltatok: Videójáték

Na, ez bizonyára keveseknek jut eszébe - kivéve természetesen azok az emberek, akik már ráakadtak eme stresszoldó tevékenységre: most bőszen bólogatnak, és húzzák a feleségüket a monitorhoz: “Látod, drágám!”. A Mindennapi pszichológia, arról számolt be, hogy a játék közben átélt pozitív élmények és izgalmak (egy fajta pozitív stressz) csökkentik a kortizol szintet, amelynek emelkedése a stressz egyik velejárója.

5. Finom megoldás: Étkezéssel a stressz ellen

Egy korábbi cikkünkben jó pár ételt összeszedtünk, melyek segíthetnek a stressz csökkentésében: A stresszoldás itt kezdődik: edd magad stresszmentesre>>

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...