2023.08.19. 11:00:26 6210 231

Smirgli könyök – Mit kezdjünk vele?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyáron, tavasszal, ha kegyes a sors, akkor még kora ősszel is előfordulhat, hogy nem csak lábunkat villantjuk meg a nagyérdemű előtt, hanem karunk is szem elé kerül, úgyhogy nagyon is érdemes odafigyelni ennek a területnek az ápolására is. Ne hanyagoljuk el, ha test-, illetve bőrápolásról van szó! Főleg a könyök környéki, kiszáradásra hajlamos részt!

Száraz könyök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Száraz könyök

Te is tapasztalod, hogy a könyököd környéki bőr sokszor száraz, repedezett, kellemetlen tapintású? Ez látványnak sem túl szép, és bizony kényelmetlen is, hiszen el-elakad benne a póló, hűvösebb idő esetén a pulcsi. Hogyan lehet orvosolni ezt a problémát? Mit érdemes tudni arról, hogy miért is alakul ki ez a jelenség? Megelőzhető-e? Mit tehetsz, ha már kialakult? Görgess lejjebb és megtudod!

Ezt tedd, ha már megtörtént a baj!

  • Egy darabka ananász! Kend át egy kis darab gyümölccsel a problémás részeket, majd öblítsd le alaposan!

  • Fontos a radírozás is! Keverj össze 2 evőkanál tengeri sót egy evőkanál olívaolajjal és dörgöld át vele a könyök bőrét, hogy eltávolítsd az elhalt hámsejteket. Alaposan öblítsd le!

  • A csodás citrom! Vágj félbe egy citromot, és rakj egy-egy felet a könyök kiszáradt bőrére. A citromban lévő gyümölcssavak feltöltik a száraz bőrt tápanyagokkal, segítenek neki könnyebben regenerálódni. Hagyd hatni néhány percet, majd mosd le alaposan!

  • Ne rakd el nyáron sem! Melegítsd vízgőz fölött 2 evőkanál mézet, tegyél bele 1 evőkanál citromlevet, keverd össze. Ezt vidd fel az érzékeny részre, hagyd hatni fél óráig, majd mosd le.

De miért?

A könyök bőre, bármennyire tűnik kevésbé érzékenynek, ugyanolyan ápolást igényel, mint testünk többi része. Miért szárad ki ez a rész, ha nem fordítunk rá kellő figyelmet?

  • Nem megfelelő a tusfürdőd! A tusfürdő gélek jobban száríthatják a bőrt, igaz ez a könyök bőrére is. Érdemes váltani, ha folyamatos és zavaró a kiszáradás ezen a területen!

  • Amúgy is szárazabb! Már csak azért is, mert ezen a részen kevesebb faggyú termelődik. Ennek valószínleg az is oka lehet, hogy ez a „részünk” hajlékony, mozgékony kell, hogy legyen. Illetve, a könyökünket támasztásra, támaszkodásra is használjuk.

  • Ha túlzásba esel… Ha túl sokat támaszkodsz a könyöködön, evés, írás közben, hajlamosabb lesz a kiszáradásra.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...