2024.03.27. 17:48:44 6483 214

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Poke bowl Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Poke bowl Fotó:123rf.hu

A poke alapösszetevői általában a friss, kockára vágott nyers halak, például tonhal vagy lazac.(Manapság már csirkével és egyéb tengeri herkentyűkkel is rendelhető, sőt, teljesen húsmentes változat is létezik.) Ezekhez hozzáadhatók különféle zöldségek, mint például uborka, avokádó, retek vagy edamame bab. Az ízesítéshez gyakran használnak szójaszószt, szeszes ecetet, gyömbért és más fűszereket, amelyek egyedülálló és izgalmas ízvilágot kölcsönöznek a tálaknak.

A Poke bowl nemcsak ízletes, hanem rendkívül tápláló is. A nyers hal gazdag omega-3 zsírsavakban és fehérjében, míg a friss zöldségek és gyümölcsök számos vitamin és ásványi anyag forrásai. Emellett a poke könnyen testre szabható az egyéni ízlés és táplálkozási igények szerint, lehetőséget nyújtva a gluténmentes, vegán vagy paleo változatokra is.

Otthon könnyen elkészítheted a Poke bowlt

Hozzávalók:

  • Nyers hal (tonhal vagy lazac), kockákra vágva (Kihagyható a hal, elkészítheted akár csirkével is, azt természetesen ne nyersen fogyaszd!)

  • Rizs, risztészta vagy quinoa alap

  • Friss zöldségek (pl. uborka, avokádó, retek, edamame bab)

  • Ízesítők (pl.szójaszósz, gyömbér, zöldhagyma, szezámolaj)

  • majonéz, wasabi

Elkészítés:

  1. Válassz alapot: Főzz rizst, rizstésztát vagy quinoát, és hagyd hűlni. Ez lesz a Poke bowl alapja.

  2. Vágd fel a halat: Vegyél friss tonhalat vagy lazacot, és kockázd fel. Ügyelj arra, hogy kiváló minőségű halat válassz.(ha szeretnéd, meg is piríthatod)

  3. Készítsd elő a zöldségeket: Mosd meg és vágd fel a kívánt zöldségeket, például uborkát, avokádót, retket és edamame babot.

  4. Készítsd el az ízesítőt: Keverd össze a szójaszószt, apróra vágott gyömbért, zöldhagymát és szezámolajat egy tálban. Ez lesz a poke öntete.

  5. Keverd össze: Keverd össze a kockákra vágott halat az ízesítővel, hogy jól átitassa.

  6. Állítsd össze a Poke bowlt: Rakd az alapot egy tálba, majd halmozd rá a nyers halat és a felvágott zöldségeket.

  7. Tálald: Öntsd le a tetejét szezámolajjal vagy halszósszal, szójaszósszal. Készíts a tetejére friss majonézt!

  8. Ízlés szerint: Kóstold meg, és igazítsd az ízeket a saját ízlésed szerint, például ha több szójaszósszal vagy gyömbérrel szeretnéd elfogyasztani.

És kész is! Íme, egy friss és ízletes, nem utolsó sorban színes Poke bowl, amelyet otthon könnyedén elkészíthetsz!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.