2014.10.08. 09:16:11 3964 22

Októberben ismét Cinema City Filmünnep
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kedvezményes jegyek mellett tematikus filmklubokkal és háttérbeszélgetésekkel is várja csütörtöktől vasárnapig (okt. 9-12-ig) a közönséget a Cinema City Filmünnep a mozihálózat minden fővárosi és vidéki mozijában.

Mozi és popcorn - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mozi és popcorn

A jegyszedők helyét a Filmünnep alatt egy időre ismert magyar színészek, zenészek és televíziós személyiségek veszik át, a nézők a négy nap alatt több mint ötven hírességgel találkozhatnak - olvasható a szervezők az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A filmünnep ideje alatt a mozirajongók kedvezményes áron, 710 és 910 forintért nézhetik meg a műsoron tartott és a legújabb filmeket. Ebben az évben október 9-én három produkció debütál a vásznakon, ötöt pedig premier előtt láthat a közönség, köztük a Gibraltárt, a Doboztrollokat, a Babysittinget és az eddig csak a miskolcu CineFesten bemutatott Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című magyar filmet.

A cég forgalmazásában két előadásban lesz látható Andrei Gruzsniczki fekete-fehér filmje, amely az 1980-as évek Romániáját és annak titkosszolgálatát, a Secrutitatét mutatja be. A One Direction Where We Are világkörüli turnéjának milánói koncertfelvételét október 11-én és 12-én tekinthetik meg a rajongók a hálózat összes vidéki és négy budapesti mozijában.

A filmünnep alatt hat olyan filmet is bemutatnak, amelyek után a nézők filmklubokon vehetnek részt, ahol neves filmesztéták és a témában jártas szakemberek beszélgetnek, köztük Szabó Simon színész-rendezővel, Réz András filmesztétával és Kálid Artúr színművésszel is találkozhat a közönség.

Zalaegerszegen, Székesfehérváron és Nyíregyházán is sztárok kezelik majd a jegyeket, Székesfehérváron, Kaposváron közönségtalálkozóval várják az érdeklődőket, Debrecenben pedig filmklubon vehetnek részt a mozirajongók.

A Cinema City 1929-ben kezdte működését, mára Európa második legnagyobb mozihálózatává vált. A vállalat 201 mozit üzemeltet a kontinens nyolc országában 1852 mozivásznon kínálva a szórakozás élményét digitális minőségben. A Cinema City működését a közép-kelet-európai régióban 1997-ben kezdte, amikor megnyitotta első moziját Budapesten. Azóta a főváros hét pontján 94, köztük egy IMAX 3D és egy 4DX, az ország további 13 városában pedig összesen 82 mozitermet működtet.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.