2015.10.05. 09:20:41 7241 181

Október második hetében jön a lehülés
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A következő napokban változékony lesz az időjárás, napsütésre is számítani lehet, de többször borús, esős lesz az idő. A levegő fokozatosan lehűl, a hétvégén fagypont közeli minimumokra is készülni kell, helyenként a maximumok is 10 Celsius-fok körül alakulnak majd - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Őszi falevél - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi falevél

Hétfőn rövidebb időre süthet ki a nap. Elsősorban a középső és a keleti területeken várható zápor, délen, délkeleten egy-egy zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-14, a legmagasabb 18-23 fok között valószínű.

Kedden több órás napsütés várható. Késő délutántól viszont a Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, arrafelé a kora esti óráktól kezdődően szórványosan előfordulhat kisebb eső. A leghidegebb órákban 7-13 fok lehet. Napközben 18-23 fokig melegszik a levegő.

Szerdán az ország északkeleti harmadában több órára kisüthet a nap, de az ország nagyobb részén erősen felhős, vagy borult lesz az ég. A délnyugati megyékben több helyen, másutt legfeljebb elszórtan alakul ki eső, zápor. Az Észak-Alföldön olykor megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet általában 10-15 fok között valószínű, míg a kevésbé felhős északkeleti területeken 7-10 fok várható. A nappali maximumok 15-20, északkeleten 20-23 fok között alakulnak.

Csütörtökön többnyire erősen felhős, vagy borult lesz az ég, eleinte több helyen előfordulhat eső, zápor, majd délután egyre inkább csökken a csapadék kialakulásának esélye. Az Észak-Alföldön és az Északi-középhegységben több-kevesebb napsütés is valószínű. Több helyen megélénkül a szél, néhol egy-egy erős lökés is lehetséges. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-14, a legmagasabb 14-20 fok között várható.

Pénteken is jellemzően erősen felhős lesz az ég, délen néhol kisebb eső sem kizárt. A minimumhőmérséklet 5-12 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 12-17 fok között alakulnak.

Szombaton napos idő várható csapadék nélkül, olykor viszont megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-10, a legmagasabb 11-16 fok között alakul.

Vasárnap is megerősödhet olykor a szél. Emellett többnyire erősen felhős idő várható, főként a déli országrészben esőre is számítani lehet. A leghidegebb órákban 1-9 fok lehet. Napközben 10-15 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.