2023.06.14. 17:15:00 7121 276

Nyáron se mellőzd a főzelékeket! Kedvcsinálóként padlizsánt rakunk a fazékba
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyorsan finomat jellegű ételek hívei nyáron sem mondanak le az ízletes főzelékekről, és milyen jól is teszik, hiszen ezek a tápláló és laktató ételek még mindig a leggazdaságosabb ételeink közé tartoznak. Hogy a lencse-burgonya-borsó háromszöget változatosabbá tegyük, kísérletezhetünk olyan zöldségekkel is, mint a cukkini vagy éppen a padlizsán.

Baingan Bharta, indiai étel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Baingan Bharta, indiai étel

A padlizsánt választva készíthetünk a hagyományos magyar konyhába illő klasszikus főzelélket, vagy elrugaszkodva ettől, csavarhatunk is egyet a dolgon, és belekóstolhatunk az indiai konyha ízeibe is.

Padlizsánfőzelék

Hozzávalók:

egy kevés növényi olaj
egy fél fej vöröshagyma
1 ek. pirospaprika
150 dkg padlizsán
1 tk. só
1 gerezd fokhagyma
150 ml tejföl
1 marék friss petrezselyem

Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát az olajos megpároljuk, majd rászórjuk a pirospaprikát. A meghámozott, kockára vágott padlizsánt egy kevés vízzel és sóval együtt lefedve megpároljuk. Amikor megpuhult, habarjuk be tejföllel, majd petrezselyemmel megszórva tálaljuk a főzeléket.

Baingan Bharta “bő lére” eresztve

Hozzávalók:

450 gr padlizsán
5-6 perezd fokhagyma
citromlé

fél tk. garam masala
chili ízlés szerint
joghurt
vöröshagyma
2-3 kisebb paradicsom

A megmosott padlizsánt néhol kicsit vagdossuk be a magokig, hogy a fokhagymagerezdeket bele tudjuk dugdosni, majd kenjük be olajjal és egészben - minden oldalát egyformán - grillezzük meg. A padlizsán akkor lesz jó, ha a héja elszenesedik, a közepe pedig puha lesz.
A grillezett padlizsánról távolítsuk el a héját, majd a belsejét pürésítsük össze. Ezt a pépet keverjük el a grillezés során megsült és most összezúzott fokhagymával. Citromlével, garam masalaával és sóval ízesítjük. Amennyiben krémesebb állapot szeretnénk elérni, adjunk hozzá joghurtot, ha pedig bírjuk a csípősebb ítélekete, chilit is adhatunk hozzá.
Egy serpenyőben dinszteljünk meg egy kisebb fej hagymát, majd az apróra vágott paradicsomot is keverjük hozzá ehhez.
Amikor a paradicsom megpuhul, keverjük hozzá a serpenyő tartalmához a padlizsános pürét, és néhány perc alatt főzzük is össze.
Némi vízzel felengedve és az egészet összeturmixolva igazán küönleges, és tetszőleges sűrűségű főzelékhez hasonlatos ételt készíthetünk belőle.

Forrás: mit-ehetek.hu, www.indianhealthyrecipes.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...