2023.06.28. 17:15:00 8825 295

Nyáron is hódít a leveles tészta: Rétegezd citromos krémmel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugye már ismeritek a jelmondatomat? Gyorsan, finomat! A nyári melegekben ez hatványozottan igaz, mert minél előbb szabadulnék a konyhai légkörből, hogy ehelyett egy fa árnyékában, vagy a vízparton hűsölhessek. Tessék bátran elővenni a leveles tésztát most is, hiszen ez az alapanyag rendkívül sokoldalúan felhasználható. Most éppen limoncello és aperol mellé szánt süteményre lesz szabva.

Leveles tészta citromkrémmel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Leveles tészta citromkrémmel

Lehetne azon elmélkedni, hogy - az enyhe túlzással - ezer tésztalapból készített sütemény francia (mille-feuille) vagy olasz (mille foglie) eredetű-e valójában, de számít nekünk, egyszerű halandóknak ez valamit? Ha úgy szereted, készítheted levendulásan, de ha ahhoz szottyan kedved, akkor átválthatsz citromra is a sima vaníliás krém helyett.

Citromkrémes “ezerlapos”

Hozzávalók:

3 csomag leveles tészta
10 dkg porcukor
2 tojás sárgája
2 citrom leve
1/2 citrom reszelt héja
10 dkg vaj
zselatinlap
citromlikőr (opcionális)

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokosra. A kibontott és kitekert leveles tésztákat külön-külön fektessük sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tészták tetejét érdemes megszórni porcukorral, majd erre helyezzünk rá egy másik réteg sütőpapírt. Ezután a vakon sütéshez szükséges második tepsit is rátehetjük a leveles tésztalapra. A lapokat egymás után süssük meg a sütőben addig, amíg kb. bő 20 perc alatt aranybarna színt nem kapnak.
Tipp: Egyszerűbb dolgunk lesz, ha a tésztalapokat már a sütés előtt eldaraboljuk és nem a folyamat legvégén kell a szeleteléssel bajlódnunk!

Amíg az utolsó lap sül, addig elkészíthetjük a citromos krémet is. A vaj kivételével tegyük bele egy keverőtálba az összes többi hozzávalót, amiket habverő segítségével egyszerűen keverjük simára egymással, majd a kapott krémet gőz felett folyamatos keverés mellett sűrítsük be. Amíg a leveles tésztalapok is hűlnek, addig a krém alapját is hagyjuk kihűlni, és amikor már kihűlt, csak akkor lazítsuk fel a habosra kikevert vajjal. Utolsó lépésként a zselatinnal adhatunk neki jobb tartást, és ilyenkor löttyinthetünk bele a citromízű likőrből is, ha még intenzívebb élményt szeretnénk elérni a desszert elfogyasztásakor.

A citromkrémet töltsük habzsákba, majd tésztalapok harmadát töltsük be a felével. a kis halmokra helyezzük rá óvatosan, csak enyhén rányomva a középső réteg leveles lapot, és használjuk fel a krém második felét is. Végezetül a maradék leveles tésztával zárulnak a rétegek. a szép magas süteményünk tetejét porcukorral tesszük gusztábbá, és friss gyümölcsökkel, valamint egy-egy gombóc fagylalttal is tálalhatjuk a nyári frissítőink mellé.

Forrás: tortaimado.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...