2023.06.27. 13:15:00 6608 252

Nyári mosóiskola - Mert a napsütés sem old meg mindent
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az esős hetek és a fűtés lekapcsolása iszonyatos megterhelést okoztak azoknak a háziasszonyoknak, akik külön szárítóhelyiség és szárítógép hiányában a szobákban voltak kénytelenek tergetni. A napsütés megérkezésével egy gond lement a vállukról, de más, leginkább a nyári időszakra jellemző tényezők miatt kibővült a kör.

Kislány tereget - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kislány tereget

Képzeld el, hogy ugyanaz a feltétel tesz keresztbe neked, ami a lakás páratartalmát is megmenti! A napsütésben ropogósra száradt ruhák mennyiségét pont az növeli meg, hogy a nyári hőség miatt többször váltunk ruhát.
Ráadásul a kényesebb, zömmel világos szövetek könnyen elszíneződhetnek, és megszagosodhatnak az izzadság miatt.

Nyáron nem igazán tehetjük meg azt, hogy megvárjuk míg egy-egy teljes mosási adag összegyűlik, bár az erső napsütésben végzett tevékenységek tesznek róla, hogy gyorsan nőjön a ruhakupac. Első lépésként használjunk minimum két darab szennyeskosarat, hogy a fehér és a sötét szennyest külön tudjuk választani már a mosás előtt is.

Másodszor fogadjuk el azt a tényt, hogy valószínűleg többször kell rövid programon, és fél adagnyi mosásra váró szennyessel elindítani a mosógépet. Erre azért lesz szükség, hogy a szövetekbe ne üljön bele az izzadság!

Harmadszor nézzünk utána a fehér és a kényes világos szövetek tisztítási lehetőségeinek adott szövetfajta szerint. A bosszantó sárga foltok sajnos csak ritka esetben fognak eltűnni egy átlagos mosógépi mosás során. Minimum egyfajta előkezelés lesz szükséges az eltávolításukhoz.

Továbbá ne hagyjuk bent a mosógép dobjában a kimosott ruhákat, mert a megnövekedett belső hőmérséklet miatt kellemetlen dohos szaguk lehet. Ráadásul azzal, hogy késlekedünk a teregetéssel még sokkal gyűröttebbek is lesznek a tiszta ruháink!

Az utolsó praktika éppen az ehhez kapcsolódó vasaláshoz tartozik:
Azért, hogy csak a mindenképpen vasalást igénylő anyagokat kelljen vasalgatnunk, próbáljuk meg minél többször használni a mosó- és szárítógépek vasalást könnyítő programjait, valamint teregessük az arra alkalmas ruháinkat vállfákra! Természetesen jól rázzuk ki és simítsuk el azon ruhadarabok ráncait is, amelyek szimplán a szárítókötélre és állványokra kerülnek ki száradni.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mentsünk el valamit a húsvéti hangulatból! – Mondjuk ezt a szuper receptet!

Nemrég még a húsvéti nyuszit vártuk, most pedig lassan elbúcsúzunk az áprilistól is. Szerencsére a napsütés, az egyre hosszabbodó napok kárpótolnak minket ezért a kis „veszteségért”. De ha lenne kedved megidézni a néhány héttel ezelőtti ünnepi hangulatot, egy finom sütivel biztosan sikerülni fog.

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.