2014.05.14. 16:00:00 7420 41

Nyári lakberendezési tippek: a tengertől a lámpásokig
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néha feltámad az emberben az a természetes igény, hogy egy kicsit elutazzon, feltöltődjön, és új élményekkel gazdagodjon. Sajnos, ezt nem mindenki teheti meg, vagy éppen nem akkor, amikor erre a leginkább szüksége lenne. Ilyenkor segíthet egy kicsit, ha a közvetlen környezetünket frissítjük fel, például azzal, hogy a legújabb trendnek megfelelően kicsinosítjuk a lakást. Idén nyáron ez egy kicsit akár tengerparti hangulatba is hozhat minket. Lássuk, miért!?

Tengerszínek a nappaliban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tengerszínek a nappaliban

Tengerparti feeling a lakásban

A kék szín minden árnyalata divatos a tavaszi/nyári szezonban, ezért a legegyszerűbben egy-két kék kiegészítővel dobhatjuk fel a lakást. A nappaliban elhelyezett égszínkék párnák, ágytakarók vagy képek rögtön más hangulatot adnak a szobának. Ha nem egy, hanem több egyforma színű vagy egymással harmonizáló kiegészítőt, esetleg tapétacsíkot helyezünk el, akkor összhangot teremthetünk a régi és az új között.

A kék színről egyébként egy amerikai egyetem kutatói azt állapították meg, hogy a férfiakat és a nőket is boldogabbá teszi - olvasható a wikipédián. Köztudott az is, hogy a kék szín nyugtató hatással van ránk, így több legyet üthetünk egy csapásra. Miért ne helyezhetnénk el egy két tengerkék gyertyát, valamint kagylókat egy dekor tálban, hogy fokozzuk a hatást? Ezt akár a hálószobába is tehetjük.

Romantikus hangulatban

A különböző művirágok újra divatosak. A nagyobb lakberendezési boltokban olyan igényes darabokat lehet kapni, amelyek akár valódinak is tűnhetnek, így ízlésesen és olcsón dekorálhatjuk velük a lakást. A kék színen kívül idén az orchidea lila különböző árnyalatival is találkozhatunk, hiszen a 2014-es év Pantone színének ezt a vidám, egyben elegáns színt választották. A hálószobában szintén nyerő lehet egy ragyogó orchidea ágytakaró és párna kombináció.

Ha nyár, akkor teraszok és lámpák

Lámpás nyáron isLámpás nyáron is
Reméljük, hogy nyáron a teraszoké lesz a főszerep és nem az esőé vagy a szúnyogoké. A legfeltűnőbb dolog, amivel itt dekorálhatunk, azok a lampionok és a lámpások. Már évek óta felkapott darabok a nagy, színes lampionok. Ha még nem szereztünk be egyet sem, akkor idén ne álljunk ellen neki! Ha nincs hova felfüggesztenünk, akkor válasszuk a lámpásokat, ezeket bárhova letehetjük. Befőttes üvegből, üvegfestékből és teamécsesekkel magunk is ötletes darabokat készíthetünk.

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=4AwCKj9Z68c

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...