2023.08.27. 11:00:34 7179 228

Nem mindegy, mivel kenegeted! – Bőrápolás havi ciklus szerint
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nálad is rendszeresen előfordul, hogy egyik nap belenézel a tükörbe és ragyogsz, alig 1-2 nap múlva meg egy – némi túlzással – elszáradt kóró mosolyog vissza Rád? Ugyanolyan körülmények (alvás, táplálkozás, stressz) mellett, természetesen. A titok nyitja nem más, mint a női ciklus!

Bőrápolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bőrápolás

Bizony, mert ahogy a viselkedésünk, türelmünk, energiaszintünk más és más a ciklusunk különböző szakaszaiban, úgy bőrünk is mást kell, hogy sugározzon. A természet nagy játékos, nyilván nem véletlenül mondjuk a peteérésünk környékén tapasztaljuk azt, hogy szebben csillog a hajunk, ragyog a bőrünk – hiszen akkor arra van szükségünk, hogy magunkra vonjuk a „hím” figyelmét. Bizony, bizony, fajfenntartás meg hasonlók…:-) (Arról már ne is beszéljünk, hogy ehhez hozzájárul az is, hogy ilyenkor az illatunk is más, nemes egyszerűséggel bódító.) De ha bőrünk teljesen más hatást kelt, másként viselkedik a ciklus egyes szakaszaiban, vajon másfajta ápolást is igényel? A válasz egyértelműen igen!

Nem mindegy, hogy mikor, hogyan, mivel!

Nézzük csak végig, ciklusunk egyes szakaszaiban hogyan is érdemes bánni a bőrünkkel!

A nehéz napok

Ciklusunk a menstruációval indul, ami 1-6 napig tart általában, vagy az első néhány nap tartozik ide. Ilyenkor tapasztalhatjuk, hogy bőrünk szárazabb, kevesebb faggyút termel, veszít folyadéktartalmából. Ebben az időszakban érdemes ezeket különböző tápláló pakolásokkal, maszkokkal pótolni, hogy ebben az időszakban is ragyogjunk. A durvább beavatkozásokat, ami alatt most akár egy bőrradírozást, hámlasztást is értünk, hagyjuk inkább későbbre, most bőrünk túlságosan érzékeny ehhez!

A tényleges kezdet

Ugyan a ciklus első napja egybeesik a menstruáció első napjával, valójában a follikuláris szakaszban kezdődik minden (7.-11. nap közötti időszak). A menstruációval elengedtünk mindent, itt pedig jön a megújulás, a „csábítás” időszaka. Kollagéntermelésünk újra zakatol, bőrünk, hajunk ragyog. Hogy még csábítóbbak legyünk, egy jó bőrradírozással eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket – ami az előző szakaszban tiltólistás tevékenység.

A „csúcspont”

A peteérés, vagyis ovulációs szakaszban akár el is hagyhatnánk a különböző kencéket, hiszen még ragyogóbb, még sugárzóbb a bőrünk, mint az előző szakaszban. Egyedül a víz visszatartása okozhat némi kellemetlenséget, de ez nyirokmasszázzsal, a megfelelő szakember segítségével orvosolható.

Amikor nyugi van

A ciklus végén, vagyis 17.-24. napján lenyugszunk mi is, a hormonjaink is. A csökkent ösztrogén, megemelkedett progeszteron szintje miatt a faggyútermelés újra beindul, úgyhogy érdemes maximális figyelmet fordítani az alapos arctisztításra.

Mindjárt vége!

A menstruáció előtti napokban a puffadás a legjellemzőbb „tünet”, ami pedig az arcunkat illeti, megjelennek a kis pattanások, aknék, leginkább az állon, annak környékén. Mintha a szervezetünk kiadna magából minden mérget, és csak a végső búcsúra, vagyis a menstruációra várna.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...