2016.12.17. 13:39:08 13957 335

Nem csak okos, tiszta is! – Így tisztíthatod meg az okostelefonodat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A legújabb (és a kicsit régebbi:-)) okostelefonok rengeteg mindent tudnak, felismerik tulajdonosukat, a mosolyt, számolják lépteidet, a pulzust, elnavigálnak bárhová, és még sorolhatnánk. Ám egyvalamire még nem képesek: megtisztítani a kijelzőjüket.

Okostelefon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Okostelefon

Legalábbis még nem hallottam róla, hogy ezt is meg tudnák csinálni. Pedig ez egy igen hasznos funkció lenne, mert nem egy vizsgálat megállapította már, hogy ezek a kijelzők már-már piszkosabbak, némi túlzással akár több szennyeződést, kórokozót tartalmaznak, mint a nyilvános WC-k deszkái.

Mivel tisztíthatom?

Szerencsére otthon is akad néhány eszköz, amivel megtisztíthatóak ezek a készülékek.

Monitortisztító

Ha óvatosan használod ezt a folyadékot, akkor ezzel is megtisztíthatod a telefon kijelzőjét. Arra ügyelj, hogy a készülékbe ne kerüljön folyadék.

Mikroszálas kendő

Körkörös mozdulatokkal és egy kis nyomással tudod eltávolítani a szennyeződéseket, ujjlenyomatokat egy mikroszálas kendő segítségével. Ami fontos, hogy se zsebkendőt, se konyhai papírtörlőt, de a kabátod ujját se használd a telefonod kijelzőjének tisztításához. Ezek túl durva anyagok ehhez a művelethez.

Szemüveg tisztító kendő

Ha nincs kéznél mikroszálas kendő, vagy túl nagy helyet foglalna a táskádban, megteszi a szemüveg tisztításához használható kendő is. Bármelyik optikában kapható. Azért azt mondd el, mire szeretnéd használni!

Masszák, zselék

Billentyűzethez használható tisztítómasszát az okostelefonodnál is alkalmazhatod.

Fültisztító pálcika

Ha a képernyő nem is, vagy csak nehézkesen tisztítható meg ezzel, a töltő helyén, illetve a telefon egyéb nyílásain felgyülemlett por könnyedén kipucolható ezzel.

Nyerj akár 10 millió forintot készpénzben>>

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.