2023.11.15. 17:25:00 7527 292

Ne csak rántsd, töltsd is a gombafejeket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az a szerencsénk, hogy habár a valódi gombaszezon idénre lassacskán lecsenghet, de a gombatermesztőknek hála sohasem leszünk az ízletes és egészséges alapanyag nélkül. A kétség kívül iszonyatosan finom rántott gombát nem mindig van kedvünk elkészíteni, de azért ne hagyjuk ki teljesen a menüből sem!

Töltött gombafejek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Töltött gombafejek

Sokan nem szeretik a gombapörköltet, pedig az is nagyon gyorsan elkészíthető étel. Persze ízlések és pofonok, de talán nagyobb kedve lesz megennyi a családnak, ha nem önmagában kell falatozniuk a gombát. Töltsük meg azt, mert így ezernyi karaktert adhatunk a gombának!

Sajt, sajt és sajt!

Reszelt sajt, krémsajt és sajt bármilyen más formában. Ugye, hogy mind jól áll a gombáknak?
A krémsajtot apróra vágott fűszerekkel (például petrezselyemmel vagy újhagymával) vagy nyers (esetleg párolt) zöldségekkel is elkeverhetjük. A töltött gomba görög vagy olasz módra is elkészíthető. Az elsőhöz fetát és padlizsánt, míg a másodikhoz mozzarellát és aszalt paradicsomot töltsünk az alaposan megtisztított gombafejekbe. Aztán csak a sütőbe kell tennünk az ételt.

Köretet a töltelékbe!

Maradt meg rizs, hajdina, bulgur vagy quinoa a tegnapi vacsorából? Soha jobbkor! Mindegyikből isteni tölteléket lehet rittyenteni az otthon található fűszerek és esetleg egy-egy tojás segítségével. Természetesen a friss vagy konzerv zöldségekkel is kiegészíthetjük a laktató töltelékünket.

Húsos gombafejek

Bármilyen, a családnak tetsző, darált hússal meg lehet tölteni a gombafejeket, de sokan nem így önmagában, hanem van sajttal, vagy zöldségekkel vegyítve készítik el a húsos tölteléket, hogy az kevésbé legyen tömör és száraz.

A töltött gombákat jénai tálban is megsüthetjük. Ilyenkor egy paradicsomos, sajtos vagy tejszínes jellegű szósz vagy mártás legyen körülötte az extra ízélmény és szaftosság kedvéért.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...