2014.06.18. 19:56:06 8271 53

Mit együnk és igyunk a szép bőrért?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A következő cikkben nélkülözhetetlen - valamint egyszerű és megfizethető - tanácsokat olvashatsz a nyárra. Ha szeretnéd, hogy szép legyen a bőröd, akkor kezd el másként szemlélni az ételeket. Mondjuk így: legyen az étkezésed középpontjában a szépséged, ami azért jó, mert ami széppé tesz, az az egészségedhez is hozzájárul. Csodálkoznunk sem kell ezen, hiszen a szépség belülről fakad, hogyan lehetnél szép, ha közben nem vagy egészséges?

Ami széppé tesz, az az egészségedhez is hozzájárul. - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ami széppé tesz, az az egészségedhez is hozzájárul.

Pritamin paprika

Már egy darab pritamin paprika fedezheti a napi C-vitaminszükségleted, magas a rost tartalma és B6 vitamint is tartalmaz. A bőröd színárnyalatának és a vérkeringésednek fontos karotinokat is tartalmaz.

Étcsokoládé

Finomság, ami kielégíti az édesség utáni éhségedet és a bőrödnek sem teszel rosszat vele. Egészen addig, amíg mértékkel fogyasztod. Az antioxidáns tartalma segít enyhíteni a bőr érdességét és a nap okozta károkat is csökkentheted vele. A magas kakaó tartalmú csoki a vénáknak is jót tesz és serkenti a vérkeringést, ami a szép bőr alapja. Ha lehet minél kevesebb tejet és hozzáadott cukrot tartalmazzon, választhatsz bioboltokban kapható, természetes édesítőt tartalmazó étcsokoládést is, melyeknek magas a kakaó tartalma.

Lazac

Ó, az isteni lazac. Csak ne lenne olyan drága! :) Egyszer-egyszer azért mindenki engedje meg magának, hiszen nagyon egészséges, omega-3 zsírsavat tartalmaz, ezenkívül magas a D-vitamin tartalma is. Ezen tulajdonságainak köszönhetően nemcsak a bőrödnek, hanem a hajadnak is jót tesz, valamint segít a stressz leküzdésében is.

Kókuszolaj

A kókuszolaj előnyös tulajdonságairól egy egész cikket írtunk már, amelyet itt elolvashatsz. Most legyen elég ennyi: esszenciális zsírsavak, E-vitamin, antibakteriális hatás és sokoldalú felhasználhatóság. Nem árt otthon tartani!

Zöld tea

A zöld tea egy frissítő, hihetetlenül egészséges ital. Persze nem szabad túlzásba vinni a fogyasztását, már heti 3-4 pohár is üdítő hatással lehet a szervezetünkre és a bőrünkre is! Gazdag antioxidánsokban és aminosavakban, hasznos a stressz ellen, valamint gyulladás csökkentő hatása is van, ezen tulajdonságainak köszönhetően ideális ital a szép bőr eléréséhez. Figyelem: csak cukormentesen!

Víz

Ami a zöld teánál is fontosabb ital, az a víz! Bizony, a jó öreg víz. Különösen nyáron fontos, hogy feltöltekezzünk belőle, hiszen a dehidratáltság az a bőrünkön fog először meglátszani. Legalább napi 1,5-2 l tiszta vizet fogyasszunk, ez az egyik legjobb és legolcsóbb ital, ami megfelelően támogatja a vérkeringést és szervezetünket is. Gondoljunk bele abba, hogy a női test 50%-a víz, míg férfiaknál ez az arány 60%, és itt rögtön be is zárult a kör, csak ismételni tudjuk magunkat: a szépség belülről fakad!

Forrás: en.amerikanki.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...