2023.07.23. 15:38:55 7410 259

Milium – Amit sose nyomkodjuk!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem pattanás, nem akné, de nagyon zavaró. Ez a milium, azaz köznyelvi nevén gríz. Az emberek nagy része szereti nyomkodni a pattanásait, miteszereit, pedig legtöbbször ezzel nagyobb kárt okoznak, mint amennyit használnak vele. A nyomkodástól sérülhet a bőr, amivel azt eredményezhetjük, hogy elfertőződik. Valamint a „grízt” nem is lehet kinyomni. Akkor hogyan kezeljük a miliumot?

Szép bőr - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szép bőr

A milium leginkább a szem környékén jelentkezhet, amely faggyút tartalmaz. Általában fehér vagy sárgás színű, ami körülbelül 1-3 mm nagyságú és közvetlenül a felső hámrétegben helyezkedik el. Kialakulásának oka még a mai napig sem teljesen tisztázott, de úgy feltételezik, hogy anyagcsere probléma állhat fenn. Lényegében a milia akkor jelentkezhet, amikor a bőr nem engedi ürülni a faggyút és ennek hatására alakulnak ki a bekeményedett dudorok. Kortól és nemtől függetlenül bárkinél jelentkezhetnek ezek a bőrhibák.

A milia lényegében nem ártalmas, de a kezelése korántsem annyira egyszerű. Előfordulhat, hogy a milium magától visszahúzódik, de sok esetben szakember segítsége kell az eltávolításához. Azonban létezik egy helyes út házilag is, ami javasolható a milium eltüntetésére, persze szigorúan betartva bizonyos szabályokat.

Házi praktikák milium eltüntetése

  • Vegyünk elő egy tűt, amit gondosan fertőtlenítsünk használat előtt

  • Az arcunkat jó alaposan tisztítsuk meg a szennyeződésektől, majd finoman dörzsöljük át egy teljesen tiszta törölközővel

  • Tüzetesen töröljük meg az arcunkat mielőtt megpróbáljuk a miliát eltávolítani

  • A tűt mártsuk bele alkoholba, hogy biztosan elkerüljük a fertőzés eshetőségét

  • Nagyon óvatosan (!) szúrjuk meg a milia közepét, hogy a bőrszakadás okán a faggyú könnyen tudjon távozni

  • Enyhe nyomást gyakoroljunk a megszúrt területre és óvatosan nyomjuk ki

Miután sikeresen eltüntettük a miliát, azonnal fertőtlenítsük a bőrt, és néhány órán keresztül ne használjunk semmilyen arckrémet. Nagyon fontos, ha első alkalommal nem jártunk sikerre a gríz eltávolításában, akkor semmi esetre se próbáljuk meg a műveletet újra! Fontos, hogy nagyon óvatosak és körültekintőek legyünk az eltávolítás folyamán, különösen a szem környékén. Amennyiben a kezeink nem megfelelően stabilak, vagy nem szeretnénk ezzel próbálkozni otthon, akkor mindenképpen keressünk fel egy bőrgyógyászt, vagy kozmetikust.

Forrás: eletmod-magazin.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...