2024.01.10. 12:34:24 5779 241

Mézfolt a textílián? Egyszerűen eltávolíthatod
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A méz egészséges édesítőszer és tápláló étek, azonban, ha nem vigyázunk, a ruhánkra is kerülhet belőle kellemetlen foltot hagyva maga után. Amennyiben időben kezeljük, szerencsére könnyen eltávolítható. Ismerj meg néhány hatékony módszert, amely segítségével a mézfoltot gyorsan eltüntetheted.

Méz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Méz

Reagálj gyorsan!:

Az első és legfontosabb lépés az, hogy azonnal reagálj, ha megtörtént a méz baleset. Ne hagyd, hogy megszáradjon vagy beivódjon a textíl szálak közé. Keress egy kanalat vagy kést, és óvatosan távolítsd el a mézet a ruhádról.

Hideget neki!:

A hideg vizes áztatás gyakran hatásos a mézfoltok kezelésében. Áztasd a ruhadarabot hideg vízbe néhány percig, majd dörzsölgesd a foltot. Ezt követően öblítsd le, és ellenőrizd, hogy a foltnak maradt-e nyoma.

Ismét egy régi barát, az ecet:

Ha a hideg víz nem elegendő, próbálkozz ecetes oldattal. Keverj össze egy rész ecetet és két rész meleg vizet. Ezzel dörzsöld be a foltot, majd öblítsd le hideg vízzel. Az ecet segíthet a méz fellazításában.

Folyékony mosószer :

Folyékony mosószert is használhatsz a mézfoltok eltávolítására. Vigyél fel egy kevés folyékony mosószert közvetlenül a foltokra, majd óvatosan dörzsöld bele az anyagba. Hagyd hatni néhány percig, majd mosd le hideg vízzel.

Ha az illat marad, vagy a folt helye ragad:

Amennyiben a mézfoltok eltűntek, de még mindig érzed a méz illatát vagy maradékot észlelsz, szórd meg a területet szódabikarbónával. Hagyd hatni egy ideig, majd mosd le.

Professzionális Tisztítás:

Ha a fenti módszerek nem elegendőek, vagy ha a ruhadarab értékes és különleges kezelést igényel, fontolóra veheted a professzionális tisztítót. Az ő szaktudásukkal és speciális tisztítószereikkel hatékonyan eltávolíthatják a makacsabb mézfoltokat is.

Emlékezz arra, hogy mindig ellenőrizd a ruhacímke utasításait, mielőtt bármilyen tisztítási módszert kipróbálsz.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...