2023.10.24. 08:25:00 5832 234

Ments barátságot! A magadét vagy a gyermekedét
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A minap arról folytattam társalgást, hogy miért lesz egyre kevesebb barátunk, ahogy telik felettünk az idő. Ismerőseim nagy része egyetértett abban, hogy egy-egy életszakaszban óhatatlanul - a más és más környezet miatt - cserélődnek az ismerősi körök, és mindenki bánt egy-egy olyan barátságot, amelyet a közelmúltban hagyott véget érni.

Régi barátság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Régi barátság

Amennyiben már nem a húszas éveidet taposod, de még mindig van olyan barátod, akivel régebb óta ismeritek egymást, mint amennyi ideje nem, gratulálok! Jó eséllyel sikerülhet ezt a barátságot megőrizni a végsőkig. Bár még ekkor is lehet olyan személy a múltadban, akinek a mai napig hiányzik a barátsága. Amennyiben nem óriási árulás vetett véget a kapcsolatotoknak, még hosszú évek távlatában is menthető lehet az ügy!

Ahogyan régi barátságokat feleleveníteni érdemes

1. Puhatolózz!

Vannak barátságok, amelyek szép csendben sikkadnak el, és vannak olyanok, amelyek egy félreértés, vagy kisebb összezördülés végett érnek véget. Ezek többnyire új erőre kaphatnak, amennyiben mindkét fél érdekelt a dologban.
Ha meghoztad a döntést, és szeretnéd újra barátaid között tudni az adott személyt, akkor tolakodás nélkül térképezd fel a terepet, azaz derítsd ki, hogy ő vágyik-e az ismeretség felelevenítésére.
Amennyiben elutasításra találsz, ne lovald bele magad, egyszerűen fogadd el erősködés nélkül a másik óhaját.

2. Borítsatok fátylat a múltra, egy kiadós beszélgetés után!

Abban az esetben is szükséges lesz átbeszélni a múltbéli eseményeket, amikor a régi barát is örül a barátság újrakezdésének. Semmi értelme egy látszat barátságnak, ugyanis egy rövid idő után úgyis újra felbukkannak a sérelmek.
A beszélgetés során ne menjünk bele a másik hibáztatásába, törekedjünk a saját érzéseinkről beszélni, miközben odafigyelünk korábbi barátunk mondanivalójára is.

3. Ismerjétek meg újra egymást!

A barátság vége óta eltelt hónapok vagy évek alatt mindkét féllel rengeteg minden történhetett, amely élmények óhatatlanul változtatnak az emberek személyiségén. Legyetek kíváncsiak egymásra, és ne alapozzatok teljesen a korábbi benyomásaitokra.
Akárcsak egy új párkapcsolat kezdetén, beszélgessetek sokat és szerezzetek minél több közös élményt!

Így segíthetsz gyermekednek, ha azt látod, hogy egy fontos barátsága zátonyra fut

Az óvodás vagy kisiskolás barátságok manapság egyre nehezebben tartanak ki a felnőttkorig. Ebben közrejátszhat az is, hogy a kicsiknek még nincs meg a megfelelő tapasztalata és érzelmi intelligenciája ahhoz, hogy egy-egy feszült helyzetet sértődés nélkül tudjanak kezelni. Ez különösképpen az egykék esetében csúcsosodhat ki.
Éppen ezért, ha úgy látjuk, gyermekünk egy olyan fontos érzelmi védőbástyát veszít el, amely nem feltétlen kell múlnia, próbáljunk meg segíteni, hogy rendezni tudja a helyzetet.

1. Derítsük ki, mi a konfliktus forrása!

Remélhetőleg van olyan viszonyunk a gyerekünkkel, hogy kérdések nélkül is beavasson minket a kis életébe, de mindenképpen beszélgessünk el a zűr forrásáról, és arról, hogy szeretné-e rendezni a barátságot.

2. Adjunk megoldási alternatívákat eszközként a gyerek kezébe!

Készítsük fel gyermekünket azokra a reakciókra, amelyet a kis barát az ő cselekvéseire adhat válaszul, így tudni fogja, hogy minden döntésnek megvan a maga következménye.
Mondjuk el, hogy az emberi kapcsolatok nem mind tartósak, azonban egy kevés kompromisszummal hosszú évekig életben lehet tartani azokat. Valamint tudatosítsuk, hogy mások akaratának akkor se vesse alá magát, ha az a barátság végét jelentheti, mivel egy igaz barát sosem akar a másiknak szándékosan ártani. Ezzel szemben nem számít gyengeségnek az, ha mi nyújtunk először békejobbot, és kérünk bocsánatot a történtekért.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...