2024.04.21. 12:27:56 5079 209

Még a legjobb is lehet mérgező! – A testvéri kapcsolatokról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ő az, aki életünk végéig mellettünk marad. Aki tudja minden titkunkat, minden csínytevésünket, akit szeretünk és utálunk is egyszerre, akit mi ugyan bármikor (meg)bánthatunk, de jajj, annak, aki szomorúságot, bosszúságot okoz neki. Ő a testvérünk, aki az egyik legmeghatározóbb személy az életünkben, jó és nem egy esetben rossz értelemben is.

Tesók:) | | Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tesók:) | | Fotó: 123rf.hu

Mert, mint minden emberi kapcsolat, a testvérünkhöz való viszonyunk is lehet toxikus, ránk, de akár rá nézve is. Meglehet, fel sem ismered elsőre, hiszen nem feltételezed azt, hogy pont a testvéred lesz az, aki ártani fog neked. Valószínűleg ez az esetek többségében nem is tudatos, hiszen ki akarná bántani azt, aki a világon az egyik legfontosabb számára?

Így ismered del!

Van néhány fontos jel, amiről könnyedén felismered, ha toxikus testvéri kapcsolattal bírsz:

  • Nem vagy önmagad? Ha a testvéred a közeledben van, mintha nem lennél önmagad. Teljesen másként viselkedsz, nem adod a saját magadat. Mindent úgy teszel, ahogy az neki megfelel…

  • Túl megy a kedves viccelődésen! Ugratni a másikat nem probléma, feltéve, ha az a másik is vevő a poénra. Ám úgy viccelni valakivel, hogy az már sértő, bántó, a másik semmibevételének az egyik legmarkánsabb jele.

  • Bocsánatot kérni? Soha! Legyen bármilyen bántó a testvéred viselkedése veled szemben, egyvalamit soha nem fogsz tőle hallani: őszinte bocsánatkérést!

  • Számára Te mindig is gyerek maradsz! Úgy viselkedik veled, mintha még mindig gyerek lennél, bármennyire is bizonyítottad az életben, hogy már nem vagy az.

  • Titkaid? Azok nem lehetnek! Bizony, vannak olyan dolgok, amiket csak a testvérünk tud rólunk. Nem is szeretnénk, hogy ez másként legyen, de ő sajnos tesz arról, hogy olyanok is tudomást szerezzenek ezekről, akiknek semmi közük hozzá.

Forrás: brigitte.de/ Marie Mühlenberg

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...