2015.05.30. 08:28:31 7272 141

Ma kezdődött a gyermeknap a Városligetben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ma kezdődik a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és a fővárosi önkormányzat kétnapos gyermeknapi rendezvénye a budapesti Városligetben, ahol ingyenes kulturális és oktató programokkal várják a családokat.

Aktív, boldog család - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aktív, boldog család

A gyerekek részt vehetnek többek közt ingyenes fogászati szűrésen, hallhatnak a biztonságos internethasználatról, elsajátíthatják a KRESZ szabályait és vetélkedőkön tehetik próbára tudásukat, emellett lovasterápia-bemutató és focikupa is színesíti a programokat.

Az NGYSZ gyermekszínpadán fellép mások mellett a Nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata, Pál Dénes, a Kiskalász, a Kolompos, a MintaPinty és a Réparetekmogyoró együttes, a kisszínpadon pedig a Budapesti Operettszínház művészei, Katus Attila, a Magyar Honvédség katonazenekarai és az Aranyszamár Színház ad műsort. A Zuglói Filharmónia zenekar programját a Vader1.hu jelmezes csapata színesíti, a Dog Chow KutyaSport Majálison többek között kutyás sportversenyek és bemutatók szórakoztatják a közönséget.

A Magyar Vöröskereszt véradásra várja a 18 és 60 év közötti önkénteseket, a nőgyógyászati szűrőkamionban orvosi szaktanácsadás és tájékoztatás, az OTP Bank fogászati szűrőbuszában gyermekfogászati szűrés zajlik majd. A Mercedes-Benz által indított MobileKids (MoKi) sátorban a biztonságos közlekedés fontos kérdéseire hívják fel a 4-10 éves korosztály figyelmét játékos formában, a Biztonságos Internet Program (SIP) sátrában a biztonságos internethasználat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, tanácsadással és felvilágosító előadással várják az érdeklődőket.

Az eseményen számos nagykövetség és kulturális intézet is bemutatja országa hagyományait, a nagykövetségek színpadán pedig táncos, zenés műsorokkal készülnek a külképviseletek. Fellép többek közt a német Lochberg Regionális Tánccsoport, valamint csíkszentdomokosi, indonéz és tatár gyerekek is bemutatják produkcióikat, színpadra lép a chilei Cuecas néptánccsoport és latin-amerikai előadók koncertjei is szerepelnek a programkínálatban.

A rendezvényen idén 500 nehéz sorsú gyereket látnak vendégül Budapestről, Pécsről, Pápáról, valamint Erdélyből, a Felvidékről, a Vajdaságból és Kárpátaljáról.

Az NGYSZ a fővárosi önkormányzattal közösen már 1990 óta, azaz 25 éve minden évben megrendezi kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényét a Városligetben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.