2021.03.01. 14:32:16 6070 163

Lazították a korlátozásokat Németországban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lazították az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) terjedésének lassítását szolgáló korlátozások rendszerét Németországban hétfőn, annak ellenére, hogy ismét növekedik az új fertőződések száma.

Koronavírus, orvos védőfelszerelésben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Koronavírus, orvos védőfelszerelésben

A szövetségi kormány és a tartományi kormányok februárban kötött megállapodása alapján két és fél hónap kényszerszünet után országszerte megnyitottak a fodrászatok.

Számos tartomány vezetése további lazításokat is engedélyezett. A március 14-i helyi törvényhozási választásra készülő Baden-Württembergben és Rajna-vidék-Pfalzban például megnyithattak a kertáruházak és a kertészetek. Rajna-vidék-Pfalzban a lábápoló szalonokban is fogadhatnak ismét vendégeket, és Malu Dreyer miniszterelnök bejelentette, hogy még márciusban megnyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, kerthelyiségei.

Bajorországban a faiskolák, kertészetek, kertáruházak újranyitása mellett a közvetlen testi kapcsolattal végezhető szolgáltatások egész sorát is engedélyezik, így nemcsak a fodrászok, hanem a kozmetikusok és a manikűrösök is dolgozhatnak megint. Szász-Anhalt tartományban az autósiskolákban is folytatódhat az oktatás hétfőtől.

A berlini vezetés és a tartományi kormányok február 10-én állapodtak meg a korlátozások március 1-jén kezdődő részleges lazításáról. Időközben ismét romlani kezdtek a járványügyi mutatók, a SARS-CoV-2 ismét gyorsuló ütemben terjed, főleg az eredeti vírusnál fertőzőképesebb mutációk előretörése miatt.

Azonban valamennyi felmérés azt mutatja, hogy a lakosság belefáradt a novemberben elrendelt és december közepén a társadalmi és a gazdasági élet legtöbb területét befagyasztó országos zárlattá szigorított korlátozásokba, és több ágazat csődhullámmal fenyegető válságba jutott.

Így a járványügyi védekezésről zajló közéleti, politikai vita középpontjába az a kérdés került, hogy miként lehet egy új, harmadik fertőzéshullám közepette enyhíteni a zárlatot.

A szövetségi kormány és a tartományi kormányok vezetői szerdán, március 3-án tanácskoznak ismét a védekezés rendszerének formálásáról. A német sajtóban ismertetett szakmai javaslatok alapján a döntéshozók mindenekelőtt az oltási terv átalakításával, az oltási kampány felgyorsításával és az úgynevezett antigén gyorstesztek rendszeres és tömeges alkalmazása révén igyekezhetnek megfelelni a korlátozások lazítására irányuló társadalmi elvárásnak, amely a romló járványhelyzet ellenére erősödik.

A Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) hétfői kimutatása szerint az utóbbi 24 órában országszerte 4732 fertőződést szűrtek ki tesztekkel. Ez növekedés az egy héttel korábbi 4369-hez képest.

Az úgynevezett hétnapi fertőzésgyakoriság - a megelőző hét napon regisztrált új fertőzöttek százezer lakosra vetített száma - 65,8-ra emelkedett az egy nappal korábbi 63,8-ról, illetve az egy héttel korábbi 61-ről. A védekezés fő célja, hogy ez az érték tartósan 35 alá süllyedjen, mert a fertőzési láncolatok feltárásával és megszakításával foglalkozó helyi egészségügyi hivatalok csak így tudják visszaszerezni az ellenőrzést a vírus terjedése felett.

Az új regisztrált fertőződésekkel együtt 2 447 068 ember szervezetében mutatták ki a SARS-CoV-2-t. A vírus okozta betegséggel (Covid-19) összefüggésben egy nap alatt 60 halálesetet regisztráltak, a járvány áldozatainak száma így 70 105-re emelkedett Németországban.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.