2023.10.03. 12:15:00 6043 238

Kutyát az iskolapadba? Ha oda nem is, de a kisiskolás íróasztala mellé ültesd le!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lehet, hogy te is láttad már azt az időnként újra és újra felbukkanó képsorozatot, amely azt dokumentálja, hogy önkéntes iskolások ülnek a menhelyi rácsok előtt, hogy a magányos állatoknak olvassanak fel. Ez a tevékenység azonban nem csak a kutyákat nyugtatja meg, de a gyerekek olvasási készségét is javítja!

Kutyának olvasó kislány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kutyának olvasó kislány

A kézírás és az értő(!) olvasás elsajátítása olyan kincsek, amelyek a kisiskolások egész jövőjének alapját is képezhetik! Ha azt gondolod, hogy ez egy erősen túlzó kijelentés volt tőlem, javaslom, kérdezz meg egy régóta tanulmányi osztályon dolgozó ismerősödet. Sajnos azt fogja mondani, hogy a funkcionális analfabetizmus egyre nagyobb méreteket kezd el ölteni – már a felsőoktatásba jutott hallgatók körében is.

Hogy a gyermekünk vagy az unokánk megkaphassa az olvasás örömével járó minden egyes ajándékot, már kis korban meg kell vele szerettetnünk azt. Az introvertált vagy önbizalomhiányos apróságok annyira félnek a hibáktól, vagy a kudarc élményt kísérő szégyentől, hogy sokszor alul teljesítenek, ha felolvasásról van szó.
Itt jönnek képbe négylábú, vagy akár tollas kedvenceink is!

Egy a közelmúltban elvégzett tanulmány szerint az olvasni tanuló kisiskolások a bíztatás és dicséret hatására sokkal magasabb szintű szövegértési és olvasási készséget érnek el, mint azok, akik kötelességből próbálják elsajátítani az olvasást.
Azonban a kutatók csavartak egyet a dolgon, és a támogató felnőtt segítő helyett egy kutyát és annak gazdáját osztották be a kísérletben részt vevő gyermekek mellé. Mivel a gyerekek úgy érezték, hogy a kutyák maradéktalanul és ítélkezés mentesen figyelnek oda rájuk, teljesítményük tovább nőtt.

Éppen ezért a háziállatok nem csak azért jók barátként a gyerekek mellé, mert fizikai aktivitásra motiválják és felelősségvállalásra tanítják őket, de beszéd- és olvasási készségük javításában is sikeres partnerek.

Hogy két legyet is üthessünk a kutyának történő olvastatással, a felolvasást gyakorló kisgyerek számára ajándékozhatunk a kutyák neveléséről és gondozásáról szóló könyveket is. A már 6 éves kortól ajánlott rövid kis kötetek (Pl. Emma Helbrough: Kutyák vagy Nuria Roca – Rosa M. Curtis: A kiskutyád) elolvasása után le is ellenőrizhetjük, hogy gyermekünk csak felolvasta-e a szöveget, vagy meg is értette azt, amennyiben megkérjük, hogy próbálja meg alkalmazni a kutyus kapcsán a könyvben foglaltakat.

Forrás: www.azenkutyam.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...