2022.08.23. 17:25:00 7647 302

Kukoricázzunk! Tésztába vele!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Úgy imádom, a duplán könnyű - azaz hamar elkészíthető és a gyomrot nem megterhelő - ételeket! Természetesen kitétel még az is, hogy a fogás finom legyen. Nyáron pedig igazán el vagyunk kényeztetve, mert nem is kell, hogy nehéz alapanyagokból készítsük el a családi étkezőasztalra valót.

Csemegekukorica - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csemegekukorica

A nyár végi grillsütések menüjét szeretnéd izgalmasabbá? Vagy csak úgy imádod a főtt kukoricát? Ez a recept neked szól! Ha nem szeretitek a csípős ételeket, az összetevők között szereplő paprikát cseréljétek édes fajtára.

Kukoricás tésztasaláta

Hozzávalók:

1 és fél csésze fülecske vagy kagyló tészta
8 cső kukorica, 2-3 darabra törve
2 csésze edamame bab (vagy zsenge zöldborsó)
negyed csésze olívaolaj
3 ek. fehér ecet
2 ek. frissen facsart limelé
1 ek. méz
negyed tk. só
3 zöldhagyma, szeletelve
1 jalapeno paprika, kimagozva és apróra vágva
fél csésze apróra vágott friss bazsalikom

Elkészítés:

A tésztát egy nagy fazék forrásban lévő vízben főzzük ki “al dente” a csomagoláson található utasítások szerint, azonban mellőzük a sót. Amikor a tészta már 10 percig főtt, adjuk hozzá a kukoricát és a szójababot/borsót. Engedjünk még vizet a főzővízhez, hogy a zöldségeket is ellepje.
Folytassuk a főzést további 2 percig. Szedjük ki külön a kukoricacsöveket, azután szűrjük le az edény további tartalmát. Ez utóbbit hideg folyó víz alatti leöblítés után hagyjuk állni a szűrőben.

Az olajat az ecettel, a lime levével, a mézzel és a sóval keverjük habosra egymással egy nagy tálban, végül ízesítsük borssal. A kukoricacsövekről vágjuk le a kukoricaszemeket, majd a tésztával, a babbal/zöldborsóval, a hagymával és jalapeno paprikával együtt adjuk az öntethez. Miután jól összeforgattuk, a bazsalikomot szintén belekeverhetjük.
A saláta tálalható rögtön, vagy lefedve és hűtőszekrényben tárolva akár egy napig is eláll.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Húsz helyszínen több mint 50 program a 31. Gizella-napokon Veszprémben

Húsz helyszínen több mint 50 program várja az érdeklődőket a 31. Gizella-napok programsorozat keretében Veszprémben. A kulturális sokszínűség ünnepének nevezett rendezvénysorozatot május 6. és 12. között tartják.

Hasznos tippek a környezettudatos és takarékos életért

A nemzetközi fejlesztési program (UNDP) 2024 januárjában az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás elengedhetetlenségére hívta fel a figyelmet. Bizonyos intézkedések megtételét azért tartja kulcsfontosságúnak, hogy mindezekkel csökkentsük e drámai változásokkal szembeni sebezhetőségünket. Az elmúlt években tapasztalt szélsőséges időjárás, a tengerszint emelkedése egyre sürgetőbbé tette a lépések megtételét. Mi most azt igyekszünk körbejárni, hogy egyénenként, saját környezetünkben, otthonainkban, mit tehetünk a klímaváltozás elleni védelem érdekében, illetve a folyamat megfékezésében.

Vajon teljesen kizárhatjuk az életünkből a szintetikus anyagokat?

A műanyag ma már oly erőteljesen beépült az élet minden szegletébe, hogy egyelőre a tudományos-fantasztikus alkotásokban tudnánk elképzelni a tökéletesen műanyag mentessé formált világot. Talán maga a legendás rockzenész, John Lennon is beleszőné „Imagine” című ikonikus dalába, hogy képzeljünk el egy szintetikus anyagok nélküli, tiszta életet. Elképzelhető? Valóban akarjuk? Megéri? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszlehetőségeket.